Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Donny fortsätter kämpa; Budgetlösning i försvaret?; Månadens mål

Manchester United v İstanbul Basaksehir: Group H - UEFA Champions League

Lördagens nyhetssvep blir modellen kortare då utbudet inte är det tyngsta vad gäller saker som rör Manchester United. Vi tar i alla fall upp att Donny van de Beek fortsatt är redo att slåss för en plats i laget och vi tittar även till transfersnacket, där det ryktas om en budgetlösning till backlinjen.

Till sist ger vi er månadens mål…

van de Beek ger inte upp United

På sju månader har Donny van de Beek endast startat två ligamatcher för Manchester United och i januari ryktades det om att sommarens storvärvning var aktuell för en flytt från Old Trafford.

Intresse fanns från Spanien, Tyskland, och Italien men någon flytt blev det som bekant inte.

Enligt The Telegraph viftade inte bara United bort intresset utifrån, utan 23-åringen ska själv ha hjälpt till med det. Man skriver att det tycks finnas en lågmäld beslutsamhet hos holländaren att vänta på rätt tillfälle att motbevisa att flytten till United var fel.

Tidningen skriver även att mycket kan tänkas bero på vad som händer med Paul Pogba i sommar och att van de Beeks situation kan få en hjälp på traven om fransmannen beslutar sig för att lämna klubben. Huruvida Pogba kommer signera ett nytt kontrakt eller inte är i nuläget oklart och givetvis beror det också på hur stort intresset från andra klubbar är och hur stora deras plånböcker är.

Om en flytt skulle bli aktuell för van de Beek är det mest troliga att ett lån ligger närmast till hands. Källor nära spelaren menar dock att mittfältaren var tydligt införstådd med att konkurrensen skulle vara benhård i United men att han inte är någon som backar för en utmaning.

Vi lär få anledning att återkomma vad gäller van de Beeks framtid, inte minst nu när sommaren närmar sig.

Milenkovic som budgetlösning och Bailly till Italien?

Fiorentinas serbiske mittback Nikola Milenkovic har länge varit ett namn som ryktats till United.

Nu uppger Duncan Castles på The Times att United har varit i kontakt med 23-åringen och att man försöker lösa honom för omkring €10 miljoner, då hans kontrakt löper ut om ett år.

Detta skulle då ses som ett relativt billigt alternativ till backlinjen för att dels stärka den lagdelen, dels lägga mer krut på andra, kanske mer akuta, positioner.

Fiorentina uppges emellertid vilja €15 miljoner för Milenkovic.

Castles rapporterar även att Eric Bailly kan vara föremål för Inter, så till vida att 26-åringen inte förlänger med United. €20 miljoner sägs vara summan som United i sådana fall vi ha för ivorianen.

Månadens mål

Amad har inte gjort särskilt många framträdanden i den röda tröjan än så länge men mål har det hunnit bli och det ett vackert sådant.

18-åringens nick mot Milan i det första Europa League-mötet har nämligen röstats fram till mars månads mål i United.