Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Brighton & Hove Albion 2-1

Efter ett som så alltid oändligt långt landslagsuppehåll var Manchester United åter tillbaka i spel i Premier League. Brighton stod för motståndet under kvällen men att det var någon storslagen tillställning var det inte tu tal om. 

Det satt långt inne under söndagskvällen för Uniteds del. “The local lads” i form av Marcus Rashford och Mason Greenwood såg till att man vände underläge 0-1 till 2-1 i andra halvlek.

I och med segern gör United ett litet miniryck med fyra poängs marginal ner till trean Leicester och nio till fyran Chelsea.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Jätteräddning på första avslutet vid baklängesmålet men är chanslös på sin egen retur. Fumlar med bollen i en grötig situation, där det enda vettiga alternativet hade varit att boxat. I övrigt inte särskilt sysselsatt. En insats som varken sade det ena eller det andra om framtiden.

Aaron Wan-Bissaka: 4

Att påstå att Wan-Bissaka var usel må låta hårt men högerbacken stod sannerligen inte för någon imponerande insats. Har störst skuld i 0-1-målet, där Danny Welbeck givetvis inte ska få komma loss. Löser en-mot-en-spelet men engelsmannens problem med positionsspelet börjar bli alltför påtagligt. I offensiv riktning slås inläggen mest in på chans. Om ens det.

Victor Lindelöf: 6

En del vill kritisera svensken för baklängesmålet men huvudansvaret bör ligga hos Wan-Bissaka som kan följa sin motståndare hela vägen. Lindelöf hoppar men når inte. Må så vara. Stabil matchen igenom och har ett par lägen där han kan avancera. Hade varit spännande att se 26-åringen avlossa ett distansskott någon gång, med tanke på att där bor en bra högerfot.

Harry Maguire: 6

Viktig brytning i slutskedet av första halvlek och gör precis tillräckligt för att hindra Welbeck att göra mål i andra (absolut ingen straff). Kändes dock förvirrat mellan mittbackskollegorna stundtals, då gästerna egentligen inte spelade med någon central anfallare och duon visste därmed inte riktigt vem eller vilka man skulle ha koll på.

Luke Shaw: 6

Landslagsmannen gör en helt okej insats utan att sticka ut åt något håll egentligen. Bra driv med bollen men saknade de sista avgörande aktionerna. Sökte lite för ofta det säkra alternativet, vilket vi inte är vana vid att se Shaw göra den här säsongen. Mycket stanna upp och vända tillbaka.

Fred: 6

En betydligt bättre insats än vad vi sett de senaste matcherna från brassens sida. Vinner mycket boll och gör det enkelt för sig i distributionen av densamma. Ibland behöver det inte vara så svårt.

Paul Pogba: 6

Utbytt 84′. 1 assist. Tillbakadragen roll och därmed en ganska anonym match för Pogba. Jobbar på bra tillsammans med Fred men hade absolut kunnat klivit högre i banan och hotat mer offensivt. Utgår från att framspelningen till Greenwood var avsiktlig.

Bruno Fernandes: 5,5

1 assist. Ville mycket men för tillfället sitter inte aktionerna hundraprocentigt för portugisen. Mycket frustration i första halvlek men blir bättre i andra och spelar bland annat fram till 1-1-målet. Inte underkänd men inte heller godkänd. Betyget är därmed öppet för tolkning…

Mason Greenwood: 6

1 mål. Målramen än en gång i vägen men Greenwood skulle få sin revansch. Inte det vackraste målet 19-åringen stått för men ack så viktigt. Var, i svag konkurrens, en av de bättre i United ikväll och ser ofta till att försöka göra något konstruktivt med bollen i ägo.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 72′. 1 mål. Visst, Rashford gör det viktiga kvitteringsmålet och spelar successivt upp sig en aning men helhetsintrycket var inte övertygande. Stoppar huvudet i marken och kör alldeles för ofta fast. Är faktiskt en dum fotbollsspelare när han får gott om tid med bollen. Annat vid målet, där det går på ren intuition. Utgick skadad?

Edinson Cavani: 5

Utbytt 82′. Högsta betyg hade varit berättigat om det var en skönhetstävling. Håret, skägget, pannbandet, utstrålningen. Allt finns där. Men nu är det ju trots allt fotboll det handlar om, och på det var Cavani sisådär ikväll. Såg trubbig ut med bollen och var dessutom ganska avskärmad från resten av laget. I presspelet sprang uruguayanen mest på egen hand och kändes inte alls synkad med lagkamraterna. Kom inte till några farliga lägen.

Daniel James: n/a

Inbytt 72′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.