Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea vs Henderson; Martialuttalande upprör i Frankrike

Tisdagens nyhetssvep är här, inte det mest välfyllda av skafferi. Vi går igenom lite kring diskussionerna mellan De Gea och Henderson, samt att L´Equipe verkar smått irriterad av vad Ole kommunicerat till media gällande Martial och tror sig veta när han är tillbaka.

De Gea vs Henderson – en lämnar?

Det har de senaste dagarna florerat en del rykten om att Manchester United tänker göra sig av med David De Gea till sommaren och satsa fullt ut på Dean Henderson.

Dean Henderson som fick chansen mot Brighton i söndags skulle enligt Samuel Luckhurst, redan fått chansen i ligan istället för David De Gea mot West Brom i november förra året.

Vid beskedet i november månad skall David ha blivit rejält besviken och Ole gav då åter platsen till David De Gea.

Det har också under senare tid ryktas om att Manchester United tänker göra sig av med David De Gea till sommaren och därmed även betala det som är kvar av hans kontrakt.

Nu ger sig Jonathan Shrager in i leken och menar på att detta inte ens diskuterats med David överhuvudtaget, utan han vill stanna och kämpa för sin plats.

Han värderas till ca £50 miljoner, men i dagens läge med en pandemi så lär det vara svårt att få till.

Martial skadad, Solskjaer ger felaktig information?

Martial återvände från landslagsspel med en knäskada, och uppgavs av Ole att vara borta resten av säsongen och att det även fanns en risk för att Martial missar EM i sommar.

Ole Gunnar Solskjaer var också klart frustrerad över att feedbacken Manchester United fått tillbaka från den franska läkarteamet var att skadan var av det lättare slaget.

Enligt SportWitness är L´Equipe nu smått irriterade på Oles uttalande och menar på att han ger ut felaktig information, inte gällande Martial i sig, men mer kring att Ole skall ha beskyllt det franska medicinska teamet för att inte ha koll på läget.

Det hela mynnar då ut i att faciliteterna där man utför röntgen i Sarajevo inte håller samma nivå som hos Manchester United, snarare än att det är brist i kompetens hos de franska läkarteamet. Kritiken borde därför skickats till Sarajevo.

L´Equipe tror också att det är möjligt att Martial är tillbaka i slutet av april eller början av maj månad.