Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kane vill lämna – kanske; Harvey Neville i Miami

Kort nyhetssvep så här dygnet före match. Två nyheter har vi att gå igenom, den ena om Harry Kane, den andra om Harvey Neville.

Kane vill lämna – kanske

Att Harry Kane är en av Premier Leagues bästa anfallare känns som ett understatement. Skytteligavinnare 2015/16 och 2016/17, och just nu delad etta den här säsongen, samt att han också leder assistligan. Några titlar har det dock aldrig blivit för honom, något som nu vid 27 (28 i sommar) års ålder verkar frustrera honom.

Enligt The Athletic kommer han pusha för en flytt från Tottenham i sommar, om klubben missar Champions League även nästa säsong, och han ses av Manchester United samt Manchester City som ett alternativ till Erling Haaland om norrmannen inte går att bända loss från Dortmund i sommar.

Frågan är dock hur lätt det kommer bli att få loss Kane, då Spurs sägs värdera honom till mer än £120 miljoner. Han har dessutom hela tre år kvar på kontraktet, och Daniel Levy är på sina snällaste dagar en riktigt tuff förhandlare. Inte de bästa av förutsättningar, minst sagt.

Harvey Neville i Miami

Harvey Neville hade svårt att ta plats i Uniteds U23-lag under hösten, men när 2020 blev 2021 fick han helt plötsligt starta sju raka ligamatcher i Premier League 2. De senaste matcherna har han dock saknats igen, och nu har han setts på andra sidan Atlanten, tränandes med pappa Phils lag Inter Miami.

Huruvida en övergång är på gång, eller om han mest är över och hälsar på sin käre far i dennes nya miljö, vet vi i nuläget inte. Den spontana känslan kring Neville är väl dock att han är mer av en utfyllnadsspelare i U23, snarare än en spelare som faktiskt på riktigt har en väg utstakad mot A-lagsfotboll i Manchester United, även om tiden så klart får utvisa det.