Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United 1-3

Då var det dags, för revanschen mot Tottenham. Ole Gunnar mot Jose Mourinho. Manchester United inledde bäst, hade en boll i mål som dömdes bort. Istället satte Son 1-0. Slutsiffrorna skrevs dock till 1-3 efter mål av Fred, Cavani och Greenwood.

Då var vi här igen, ett Manchester United som var hungriga på revansch från mötet på Old Trafford då man blev krossade.

Inledningen är Manchester Uniteds men som så många gånger förr äter sig motståndarna in i matchen, man har första bollen i mål efter en riktigt fin passning av Pogba till Cavani. Men det hela döms bort för en incident mellan Son och McTominay, en situation som lär diskuteras.

Något senare sätter dock Tottenham in 1-0 genom just Son.

Men i andra halvlek ligger man högre i sin press och jagar kvitteringen och den kommer. Magikern denna gång är inte Bruno Fernandes utan Fred, underbart kombinationspel där han följer bollen från start till slut. Matchens höjdpunkt tillskrivs dock Mason Greenwood som assisterade till både 1-2 och själv satte dit trean och revanschen är ett faktum!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 7,5

Gör det han skall i första halvlek, har ingenting att säga till om vid 1-0 där Son spelas helt ren. Vaken under andra halvlek när man börjar pressa högre och flyttar upp positionerna.

Blir mer yta bakom backlinjen och han kliver upp riktigt bra som en sweeper keeper, gör några bra räddningar i andra halvlek. Känns som om han nu är förstavalet mellan stolparna och gör det med trygghet, skapar aldrig någon direkt oro!

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Hamnade på efterkälken vid 1-0 till Tottenham, inte lika delaktig i det offensiva spelet som Luke Shaw, blev bättre under andra halvlek då han bidrog väldigt mycket i anfallspelet. Starkare defensivt även i andra då han slet en del mot just Tottenhams anfall under första halvlek.

Victor Nilsson Lindelöf: 6,5

Alldeles för passiv vid 1-0 målet, där han missar att bryta bollen när Moura hittar in till Son och sätter 1-0. Efter det har han koll på läget och spelar upp sig, snäppet efter Harry idag dock.

Harry Maguire: 7

Varnad. Stark i luften, tampades en del med Harry Kane där det blev en hel del tuffa duster. Mest solid av mittbackarna idag.

Luke Shaw: 7

Varnad. Har toppform, äger Moura på kanten och har ett riktigt fint inspel som Pogba borde förvaltat bättre. Bra i närkampsspelet idag och visar mer och mer hur mycket bättre han blivit på fina passningar och delaktighet i det offensiva spelet.

Scott McTominay: 6

Varnad. Levde riktigt farligt efter en idiotisk tackling, var otaktiskt och klumpig i duellen med Son som gjorde att målet dömdes bort. Håller sig dock i skinnet och vinner oerhört många tacklingar, svårpasserad under andra halvlek. Kan nog vara den som vinner flest tacklingar för Manchester United idag.

Fred: 7,5

1 mål, varnad. Sliter som ingen annan och var en av dom som verkligen försökte i första halvlek. Går ibland in lite för tufft och ger bort en del, missade lite vid 1-0 målet men spelar sedan upp sig. Fixar kvitteringen efter att han visat  passningsspel som Pep hade ställt sig upp och applåderat åt. Vinner galet mycket boll i andra halvlek, har vuxit till att bli så oerhört viktig

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 90″. Fick utstå Mourinhos taktiska drag där Höjbjerg i princip punktade bort honom ur matchen, lyckades väl till och från. Allt bättre under andra halvlek när man dominerade mer av spelet, men utmärker sig inte idag till trots men får ändå godkänt för insatsen i andra halvlek.

Paul Pogba: 8,5

1 assist. Kunde haft två assister, visar prov på sin fantastiska spelförståelse när han passar Cavani som sätter bollen i mål, men blir tyvärr bortdömt. Är tung framåt och vinner mycket boll. Högst delaktig i klapp-klapp spelet som leder till Freds kvitteringsmål. Ser helt fantastisk ut när han får röra sig fritt utanför boxen, den som styr det som händer framåt för Manchester United under stora delar av hela matchen.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 72“, Försöker och försöker men får ingen vidare utdelning idag. Har ibland en tendens till att försvinna i matcher och idag var en sådan match. Helt rätt att han blir utbytt och skadan påverkar nog mer än vad man tror.

Edinson Cavani: 7,5

1 mål, varnad. Hade en boll i mål i första halvlek men dömdes bort pga incident mellan McTominay och Son, en situation som var starten på anfallet. Detta kastade bara mer bensin på elden och det hade varit ett rån om han inte fick göra ett mål idag. Farlig i djupet och visar att han är kanske den bästa anfallaren Manchester United har just nu. Löper rätt och skapar bra lägen.

Mason Greenwood: 9

Inbytt 72″, 1 mål, 1 assist. Drömbyte av Ole Gunnar Solskjaer som nog betalade sig mer än vad han hade kunnat hoppats på. Med dryga 18 minuter kvar av ordinarie matchtid så fixar han både en assist till Cavani och hamrar själv dit trean på tilläggstid. Den spelare som står ut allra mest idag på planen. Dröminhopp!

Nemanja Matic: N/A

Inbytt 90″. Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

 

Res med oss till Manchester!