Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lingard är eftertraktad; Nya rykten kring Haaland, Kane & Sancho

Måndagens nyhetssvep är här och vi inleder med de senaste ryktena kring Jesse Lingard och hans framtid i Manchester United. Sedan blir det så klart också en genomgång av det senaste kring Dortmund-duon. Dessutom verkar Harry Kane också vara på Uniteds önskelista.

Vi inleder med den just nu formstarkaste spelaren i Premier League

Jesse Lingard kopplas ihop med flera klubbar

Hans form för West Ham har inte gått någon obemärkt förbi. Lingard har gjort åtta mål och fyra assist på nio Premier League-matcher sedan han blev utlånad till London-klubben i vinterfönstret.

Enligt Jack Rosser på Standard Sport har engelsmannens form fått Arsenal att bli intresserade. Den forna toppklubben ska enligt Rosser överväga att buda på Lingard ifall de inte lyckas köpa loss Martin Ödegaard från Real Madrid.

Samtidigt uppger Simon Stone på BBC att West Ham nu har bestämt sig. De ska vilja köpa loss Lingard permanent i sommar.

Rob Dawson på ESPN rapporterar dock att det inte bara är engelska klubbar som är ute efter Lingard. Enligt Dawson ska även PSG, Inter och Real Madrid vara intresserade. Hur trovärdiga de uppgifterna är låter jag bli att kommentera.

Han skriver även att Lingard vill spela i Champions League och att hans representanter inte ska vara så sugna på att Lingard ska ingå i någon typ av bytesavtal med Declan Rice.

Det senaste kring Haaland, Sancho och Kane

Jadon Sancho har under lång tid kopplats ihop med Manchester United och var under förra sommaren nära att flytta tillbaka till England. Så blev dock inte fallet.

David Ornstein på The Athletic skriver att intresset för den poäng-glada yttern kvarstår men bara om Dortmunds begärda pris blir lägre.

Vad gäller Erling Haaland ska United vara intresserade (som alla andra stora klubbar i Europa). Men de ska inte vilja bli indragna i en transfersaga. Om priset blir för dyrt kommer United enligt Ornstein att dra sig ur.

Harry Kane är Solskjaers andraval bakom Haaland på anfallspositionen men den värvningen känns mer orealistisk. Främst på grund av priset samt Daniel Levys ovilja att sälja engelsmannen.

Damernas motståndare i FA-Cupen klar

För damlaget i Manchester United väntar Burnley i den fjärde omgången av FA-Cupen. Det blev klart igår då Burnley slog ut Sunderland på straffar.

Matchen ska spelas nästa söndag, den 18 april men det är inte helt spikat ännu.