Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inf̦r: Manchester United РGranada

Manchester United tar imorgon kväll emot Granada hemma i det andra mötet av Europa Leagues kvartsfinaler. United har med sig 2–0 från det första mötet. Med det sagt har hemmalaget en fot i semifinalen och är stora favoriter att gå vidare.

Manchester United

Söndagens imponerande framträdande mot Tottenham bör ha gett laget en rejäl skjuts inför de resterande matcherna av säsongen. Framförallt lovade spelet i den andra halvleken mycket och var ett bevis på kvaliteten som finns i United.

2–0 att gå på från det första mötet och en del ändringar i startelvan är att vänta. Utöver den avstängda trion Harry Maguire, Luke Shaw och Scott McTominay missar också Eric Bailly matchen. Dessutom är Marcus Rashford ett frågetecken.

Ynglingen Will Fish kommer att ta plats på bänken för första gången i sin karriär och med tanke på skadorna i offensiven är nog Anthony Elanga återigen med på bänken.

Förhoppningsvis vågar Ole Gunnar vila några av nyckelspelarna och ge lite välbehövlig speltid till några av ynglingarna. Det hade varit positivt och gett matchen lite mer edge.

Med det sagt tror jag att David de Gea startar. Axel Tuanzebe och Victor Lindelöf känns givna centralt och på kanterna lär Brandon Williams och Alex Telles starta. Aaron Wan-Bissaka har spelat för mycket och förtjänar lite vila.

I mitten bör Nemanja Matic starta. Bredvid honom tror jag att Paul Pogba spelar med Bruno Fernandes framför i den mer offensiva rollen. Vi har lärt oss att portugisen inte vilas.

Daniel James är frisk efter smällen han fick förra veckan och lär starta till vänster. Amad borde få chansen till höger och centralt tror jag att Mason Greenwood är närmast en start.

Möjlig startelva:

Granada

Granada stod inte för någon bra insats i hemmamötet förra veckan. De hotade knappt en enda gång offensivt och såg trots Uniteds oförmåga framåt ut att vara skakiga i backlinjen.

I helgen vann de mot Valladolid med 2–1, dessförinnan hade de två raka förluster.

Till matchen mot United är Kenedy ett frågetecken men han är uttagen i truppen. Roberto Soldado är också tillgänglig efter att ha stått över helgens ligamatch. Domingos Duarte och Yan Brice Eteki missar dock matchen på grund av avstängning.

Med det sagt så tror jag att de ställer upp med en liknande laguppställning som i matchen förra veckan. De behöver göra minst två mål och de kommer att ställa bästa möjliga lag på banan.

Rui Silva känns given i målet, framför honom lär Germán Sánchez kliva in i Duartes frånvaro bredvid Jesus Vallejo. På kanterna väntas Carlos Neva och Victor Diaz starta.

Maxime Gonalons och Yangel Herrera har varit självskrivna på mitten i år. Även Àngel Montoro har spelat mycket och kan få chansen från start. De tre känns ligga närmast en startplats.

Roberto Soldado är som sagt tillgänglig och förväntas starta. På kanterna är Antonio Puertas och Kenedy de givna namnen men Darwin Machis kan få chansen att starta om Kenedy inte är redo för 90 minuter.

Möjlig startelva:

Historik

Matchen förra veckan var första gången någonsin som Manchester United och Granada ställdes mot varandra. Därför har alltså Manchester United ett hundraprocentigt facit mot morgondagens motståndare. Det ni!

Visste ni att…

  • Manchester United är obesegrade i 26 av de 28 senaste matcherna i Europa League.
  • Granada har släppt in 50 mÃ¥l pÃ¥ 30 matcher i La Liga den här säsongen. Det är mest av alla lag i La Liga.
  • Manchester United har hÃ¥llit nollan i fem av de sju senaste Europa League-matcherna.

Matchinformation

Manchester United
Granada
Turnering: Uefa Europa League, kvartsfinal 2:2
Match 1: Granada – United 0-2
Tid: Torsdagen den 15 april 2021, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: István Kovács (Rumänien)
Teve: Eurosport 1, Discovery+, Eurosport Player

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Bailly (covid-19, inget datum)
  • Jones (knä, inget datum)
  • Maguire (avstängd, en match)
  • Martial (knä, maj)
  • McTominay (avstängd, en match)
  • Shaw (avstängd, en match)
Tveksamma:

  • James (smäll)
FORM
V14/3West HamHPL1-0
V18/3MilanBEL1-0
F21/3LeicesterBFA1-3
V4/4BrightonHPL2-1
V8/4GranadaBEL2-0
V11/4TottenhamBPL3-1

Granada

Skador och avstängningar:

  • Duarte (avstängd, en match)
  • Eteki (avstängd, en match)
  • Quini (inte registrerad)
  • Soro (knä, slutet april)
Tveksamma:

  • Lozano (skada)
  • Milla (hamstring)
FORM
V14/3Real SociedadHligan1-0
F18/3MoldeBEL1-2
F21/3ValenciaBligan1-2
F3/4VillarrealHligan0-3
F8/4Man UnitedHEL0-2
V11/4ValladolidBligan2-1

United mot Granada

Totalt:11-0-02-0
Hemma:00-0-00-0
Europa League:11-0-02-0
SENASTE MÖTENA
V2021-04-08BEL2-0