Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Disciplinerat och professionellt

Manchester United städade planenligt av Granada med 2-0 hemma på Old Trafford på torsdagskvällen. Matchen kändes uppgiven från bägge håll på förhand och det mesta handlade, för Uniteds del, egentligen om att spela kontrollerat och inte ta onödiga risker.

Manchester United är klara för semifinal i Europa League efter en kontrollerad och rätt tråkig hemmaretur mot Granada på torsdagskvällen. Luften gick ur spanjorerna tidigt i och med Edinson Cavanis 1-0-mål och efter det kändes det hela mest som en söndagspromenad i parken. Ole Gunnar Solskjaer valde, tråkigt nog, att inte använda sig av sitt unga garde på bänken. Visst, Amad kom in i slutet av andra halvlek, men bytet borde ha kommit betydligt tidigare. Istället gick både Daniel James och Juan Mata före. Tråkigt, men samtidigt rätt väntat.

Solskjaers presskonferens

  • United behöver gjorde ett disciplinerat och professionellt jobb men hamnade inte egentligen under någon direkt press.
  • Paul Pogba plockades av i paus för att inte riskera en andra varning. Pogba fick frisparkar emot sig som han inte borde ha haft emot sig och det fanns ingen orsak att riskera en avstängning i den första semifinalen.
  • Pogba är en ledartyp, både på och utanför planen. Solskjaer säger sig dock ha kunnat ge kaptensbindeln till Bruno Fernandes, David de Gea och Nemanja Matic.
  • Semifinalen blir Uniteds femte semifinal under Solskjaer. Förhoppningsvis är det dags att ta en finalplats nu. Spelarna är motiverade att ta finalplatsen efter ett par besvikelser under säsongens lopp.
  • Roma är ett bra lag och har varit det genom historien. Solskjaer säger sig känna laget nu också och det krävs en minst lika bra insats som mot Granada för att gå vidare.
  • United har inte haft möjlighet att “träna in” något sedan försäsongen 2019/20. Avsaknaden av en försäsong och ordentlig uppladdning gör säsongen svår över tid. Nu kan en final och en titel vara nästa steg att ta för laget.
  • Nöjd med Axel Tuanzebes insats. Mittbacken har haft det tufft men har varit tålmodig och jobbat hårt. Var tillsammans med Victor Lindelöf Uniteds bästa spelare för kvällen. Duon tog bort alla anfall man mötte.
  • Solskjaer tänker inte på att vila spelare i ligan för att ha en bättre chans att vinna Europa League. United vill vinna alla matcher som är kvar. Fokus nu riktas mot att slå Burnley. Därefter väntar Leeds som är en mycket svår match. Fördelen där är att United får en hel vecka på sig då det gäller uppladdningen.
  • Bruno Fernandes är en lätt spelare att coacha då han älskar fotboll och vill spela varje minut. Bruno är en spelare som är svår att byta ut då han bidrar med såg mycket till övriga spelare. Det svåra är också att hushålla med Brunos energi, men här ska det inte vara någon fara för resten av säsongen.

Övriga reaktioner

Res med oss till Manchester!