Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Granada 2–0

I Europa League såg Manchester United till att göra vad man skulle mot Granada i returmötet på Old Trafford. Bortsett från ett tryggt avancemang har vi inte jättemycket att ta med oss som lag, men spelarna kommer givetvis inte undan sin sedvanliga betygsättning.

Trots ett på förhand tämligen färdigt dubbelmöte valde Ole Gunnar Solskjaer att mönstra ett så bra lag som möjligt i returen på Old Trafford. Bortsett från avstängda Harry Maguire, Luke Shaw och Scott McTominay var det endast Marcus Rashord (tack och lov) som fick rejält med vila.

Det var tydligt att Uniteds norske manager inte villa lämna något åt slumpen med kvällens laguttagning och de efterföljande bytena under matchens gång. Han väntade ända till den 82:a minuten innan ett par yngre förmågor i form av Amad och Brandon Williams fick känna på gräsmattan.

Dessförinnan hade Edinson Cavani vackert avgjort definitivt med en vacker volley. I matchens absoluta slutminuter nickade Granada-backen Jesus Vallejo in Alex Telles inlägg i eget mål.

Efter 2–0 i båda mötena väntar nu Roma i semifinalen. På andra halvan möts Arsenal och Villarreal.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6,5

Verkar ta petningen som nummer ett på helt rätt sätt – och presterar därefter. Gör inget extraordinärt, men tar vad han ska och känns samtidigt osedvanligt vass med fötterna.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Utbytt 82′. Högerbacken utvecklas mer och mer i spelet med boll. Känns numer betydligt tryggare när han blir pressad, något som dagens insats var ett bra exempel på. Lika bekväm som vanligt defensivt.

Victor Lindelöf: 6,5

Blir på sätt och vis tryggheten i backlinjen när 50 procent av de ordinarie spelarna är avstängda. Missar på ett par defensiva fasta situationer i första halvlek, men är i övrigt lugn och beslutsam.

Axel Tuanzebe: 6,5

Det fanns viss oro för att Tuanzebe, som inte hade spelat match sedan i slutet av februari, skulle vara aningen ringrostig. Han har tidigare haft en tendens att stressa upp sig när motståndarna pressar honom, och samtidigt kunnat kliva in lite väl bryskt i vissa närkamper helt i onödan, men löste detta kanonbra denna kväll. Vass i huvudspelet dessutom. Snabbheten gör honom och laget gott.

Alex Telles: 7

Ligger bakom båda målen. Först med en så kallad “hockey-assist” då han slår bollen till Pogba som nickar vidare till målgörande Cavani. Sedan med inlägget som Jesus Vallejo nickar in i eget nät. Visar sig allt mer vara ett väldigt bra komplement till den givne ettan Luke Shaw på vänsterbackspositionen.

Nemanja Matic: 7,5

Bäst i United denna afton, enligt undertecknad. Står ständigt rätt och avvärjer situation efter situation. Passningsfoten är fortsatt väldigt underskattad när det kommer till att bryta igenom motståndarnas linjer, där han ständigt hittar medspelare i fördelaktiga ytor.

Fred: 6

En klassisk Fred-insats mot den här typen av medelbra motstånd. Pressar och stressar bra samt vinner väldigt mycket boll, men är samtidigt slarvig med den i egen ägo.

Paul Pogba: 6,5

Utbytt 45′. En assist. Varnad. Fick bära kaptensbindeln dagen till ära då Harry Maguire var avstängd. Nickar föredömligt fram Cavani till 1–0 och har sedan ett par imponerande aktioner.

En av dem, när han tar sig loss från flera spelare som både hänger och sparkar efter honom, resulterar sjukt nog i ett gult kort till honom själv efter att en arm träffat en motspelare. Blev därefter frustrerad och drog på sig ett gult i situationen efter. Viktigt med vila redan efter 45 minuter. Särskilt då han också såg ut att ha fått en smäll på knät.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 73′. Slarvar emellanåt i första halvlek och testar skott ur alla möjliga vinklar. Är nära på att sätta en vacker volley och slår senare ett pricksäkert inlägg till Cavani som lyckas missa bollen med pannan. Hittar så när fram med en briljant boll till Daniel James just innan bytet. Har givetvis spelat mycket bättre, men är ändå godkänd sett över 73 minuter. Borde ha blivit mindre än så, däremot.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 82′. En match att lägga bakom sig för en spelare som annars varit i fin form i flertalet veckor nu. Har det svårt med bolltouchen många gånger och när lägena väl dyker upp slarvas det rejält. Nicken mitt framför mål, där han får måtta helt ostört, blir lite symptomatisk med den här insatsen.

Edinson Cavani: 7

Utbytt 60′. Ett mål. Vacker volley till 1–0 redan efter sex minuter. Sliter föredömligt i defensiven och är ständigt en trygg uppspelspunkt. Bör göra det bättre på Bruno Fernandes inlägg i den andra halvleken just innan bytet, men lyckas få bollen på axeln istället för pannan.

Donny Van de Beek: 7

Inbytt 45′. Ett positivt inhopp av holländaren, trots att han återigen placeras mer på en kant än centralt mestadels av halvleken. Spelar enkelt – på ett bra sätt. Löser många situationer och spelar vackert fram Greenwood som ska avsluta betydligt bättre med huvudet mitt framför mål.

Daniel James: 6

Inbytt 60′. Personligen blev jag frustrerad över att James hoppade in före Amad i den här matchen. Märkligt val, men det är ju givetvis ingenting som James själv ska bedömas utefter. Löper som vanligt mycket och pressar bra. Utöver det händer inget anmärkningsvärt när 23-åringen har bollen.

Juan Mata: N/A

Inbytt 73′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Amad: N/A

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Borde ha spelat minst 45 minuter denna kväll.

Brandon Williams: N/A

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.