Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Tottenham Hotspur 4-1

Manchester Uniteds damlag tog en enkel seger när Tottenham Hotspur gästade Leigh Sports Village på söndagen. Ella Toone, Christen Press och Jess Sigsworth förde United till en 3-0-ledning i första halvlek. Efter paus gjorde Toone ett tidigt mål på straff innan en Tottenhamfrispark på tilläggstid fastställde slutresultatet till 4-1.

United öppnade bäst och hade en tidig chans genom Christen Press. Tottenham hade sedan några möjligheter att skaffa sig väldigt öppna kontringslägen, men antingen kunde Uniteds försvarare bryta eller så saknades kvaliteten hos gästerna.

Istället tar United ledningen i den nionde matchminuten, då Kirsty Hanson tog sig runt på vänsterkanten och hittade Ella Toone i straffområdet.

Därefter skulle matchen närmast bli en transportsträcka för United. Framför allt gör Press, Hanson och Toone ett väldigt bra arbete matchen igenom. De är kreativa med bollen och utan den bidrar trion med ett aggressivt och lyckat presspel.

När United utökar till 2-0 är det Toone och Press som samarbetar. Toone fångar upp andrabollen efter en hörna och måttar ett inlägg som nickas i mål av Press. För Press var det förmodligen bästa matchen i Unitedtröja och hon utsågs rättmätigt till matchens lirare.

Millie Turner, Christen Press och Amy Turner jublar sedan Press gjort matchens andra mål på nick.

Hanson ligger sedan bakom Uniteds tredje mål, då hon igen tar sig runt på vänsterkanten. Efter lite flipperspel i straffområdet lyckas Jess Sigsworth skaffa sig skottläge och hon trycker in bollen i nät.

Jess Sigsworth tryckte in 3-0 efter en halvtimme och med det var matchen effektivt över.

Tidigt i andra halvlek utökar Toone till 4-0 på straff, sedan Lucy Staniforth gjorts omkull i straffområdet.

United har sedan åtskilliga möjligheter för fler mål i en väldigt ensidig historia. Det är emellertid Tottenham som får sista ordet då Alanna Kennedy, sent på tilläggstiden, gör ett mycket vackert frisparksmål.

Matchens höjdpunkt var ändå när Leah Galton gjorde comeback efter dryga timmen. Oerhört viktigt för United att ha Galton tillbaka i spel och hon var involverad i flera målchanser.

Alessia Russo satt på bänken hela matchen. Hon får därmed vänta på sina första minuter sedan oktober. Oavsett fantastiskt för United att anfallaren nu är tillbaka i full träning.

För United, som av allt att döma slutar fyra i serien, återstår nu två ligamatcher. Nästa vecka har vi Bristol City på bortaplan och en vecka senare kommer Everton på besök. Därefter avslutas säsongen med FA-cupmatchen mot Leicester City (för tillfället schemalagd till den 16 maj). Cupen avslutas sedan under nästa säsong.

Målen

1-0 Ella Toone:

2-0 Christen Press:

3-0 Jess Sigsworth:

4-0 Ella Toone:

4-1 Kennedy:

Manchester United – Tottenham Hotspur 4-1 (3-0)

FA Women’s Super League, 25 april


1-0 ( 9  ) Ella Toone (Hanson)
2-0 (19  ) Christen Press (Toone)
3-0 (31  ) Jess Sigsworth
4-0 (48  ) Ella Toone (straff)
4-1 (90+3) Alanna Kennedy


Uniteds lag: Earps; Batlle (Jones 84), A Turner, M Turner, Smith; Staniforth (Ross 63), Zelem (Groenen 64); Sigsworth (Galton 63), Toone, Hanson; Press (Thorisdottir 84)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK