Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Leeds United – Manchester United 0–0

Dagens rivalmöte på Elland Road präglades av svag teknisk kvalitet där båda lagen hade svårt att komma till några riktigt bra lägen. Ole Gunnar Solskjaer sa inför matchen att det garanterat inte skulle sluta 0–0, men ack så fel norrmannen hade.

En match full av “nästan-möjligheter”

Många trodde på förhand på ett målkalas likt match på Old Trafford i vintras. Men så blev det inte och egentligen var det väl aldrig riktigt nära att det ens blev ett mål.

Båda lagens försvar ska ha beröm för sitt försvarsspel men även de offensiva spelarna ska ha kritik. Den tekniska kvaliteten matchen igenom var inte i närheten av godkänd.

Det fanns ytor och möjligheter att skapa fler chanser hos både Leeds och Manchester United. Men skärpan saknades, ibland var det mottagningen som svek och ibland var det beslutsfattningen.

“Nästan-möjligheter” fanns det gott om men det blev aldrig riktigt farligt. Marcus Rashford hade en frispark från långt håll, Bruno Fernandes hade ett farligt skott och Daniel James sjabblade bort en möjlighet som hade/borde kunnat resultera i ett mål.

Men så blev det inte och när domaren blåste av för full tid kändes det faktiskt skönt att matchen var över.

Rashford och Lindelöfs samarbete

Vi har sett det flera gånger tidigare den här säsongen och det finns verkligen någonting att hämta där. Det kanske inte är den vackraste fotbollen alla gånger, men vid rätt timing och utförande kan det vara väldigt effektivt.

Mot Sheffield United och Granada har det lett till mål och mot Istanbul Basaksehir blev resultatet en straff som förvaltades. Lindelöfs långa boll bakom backlinjen och Rashfords fina löpningar borde kunna utnyttjas oftare.

I en match där “snackisar” är svåra att hitta var det främst duons samarbete som jag fastnade för. Mot lag som står lite högre upp kan det bli matchavgörande.

Idag gav det ingen utdelning men jag är säker på att vi kommer att få se det resultera väldigt snart.

Daniel James är för dålig

Jag har sagt det förr och kommer förmodligen att säga det igen. Daniel James är för dålig för att spela i Manchester United.

Han är snabb, det får jag ge honom men i nio fall av tio vet han inte hur han ska utnyttja sin snabbhet. Det händer nästintill aldrig något när han får bollen och hans slutprodukt är för dålig.

Walesaren borde få lämna i sommar, han bidrar med alldeles för lite och är användbar i alldeles för få matcher för att kunna fylla en roll i dagens United.

Han inledde bra men sedan september 2019 har det gått utför och i sommar är det dags att säga adjö. Förhoppningsvis var hans start idag den sista gången vi ser hans namn i Manchester Uniteds laguppställning.

Res med oss till Manchester!