Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leeds United – Manchester United 0-0

Mötet mellan Leeds & Manchester United slutar alltså 0-0. Där första mötet lagen mellan slutade 6-2 till Manchester United. I jakten på Manchester City behövde man vinna här, tyvärr så slutar det med delad pott.

Man kan väl säga att man hade förväntat sig en islossning i och med det senaste mötet, där Manchester United fått vila en hel vecka och skulle ge gasen i botten också sett till den rivalitet klubbarna mellan.

Leeds som älskar att spela snabb omställningsfotboll fick ju tidigare under säsongen, känna på hur straffade man kan bli om man ger Manchester United alldeles för mycket utrymme.

Taktiken var idag tydligare, känn av motståndarna och begränsa möjligheterna för att bli straffade när vi går framåt. Manchester United tänkte exakt likadant. Det hela resulterade i en långsam dans inledningsvis där man kände på varandra för att se vart man har varandra.

Andra halvlek började som den första.

Där man ändå någonstans hade förväntat sig att Manchester United skulle trycka på för tre poäng. Istället slutar det med delad pott.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Hade stundtals väldigt lite att göra idag, slet lite med ett avslut från Dallas i första halvlek men gör det han ska. Fick hålla nollan.

Aaron Wan-Bissaka: 7,5

Var bra både defensivt och bidrog mycket mer offensivt idag, tyvärr så ledde det inte till någon utdelning. Skulle nog säga att han var bäst på plan idag.

Victor Lindelöf: 7

Agerar spelfördelare idag från backlinjen och visar hur bra han är på fötterna, slog en grym passning till Rashford i inledningen. Såg till att det inte skapades så många farliga lägen för Leeds.

Harry Maguire: 7

Varnad. Kunde gjort mål tidigt i matchen men missade då, hade ännu ett läge men var inte tillräckligt vass på huvudet den gången. Stabil i backlinjen och tillsammans med Victor så såg dom till att det inte skapades några farliga chanser i princip för Leeds.

Luke Shaw: 7,5

Näst bäst på plan idag skulle jag säga, visar fortfarande att han är i grym form, bidrog mindre än vad han har gjort på slutet vilket dra ner betyget lite.

Scott McTominay: 6

Blandade och gav idag tyvärr, hamnade i skuggan av Fred som gjorde bäst match på mitten dessa två mellan.

Fred: 7

Utbytt 89″. Slet som vanligt och var riktigt bra på mittfältet i första halvlek. Gjorde det som Fred är menad att göra, slita och kriga till sig boll.

Daniel James: 5

Utbytt 76″.Idag var inte Daniel James dag, sjabblade bort det i ett guldläge med Bruno, fattar dåliga beslut titt som tätt. Borde blivit utbytt tidigare.

Bruno Fernandes: 6,5

Var väldigt kreativ i första halvlek, försökte och försökte. Hade en riktigt bra möjlighet med Daniel James som skulle resulterat i mål. Skjuter en del men når ändå inte riktigt hela vägen fram. Var nog en match som borde passat honom.

Mason Greenwood: 5,5

Var inte på sitt bästa idag, vill väldigt mycket av det kreativa och blir ibland lite plottrigt. Inte riktigt den där färdiga forwarden än, vilket krävdes idag.

Marcus Rashford: 6,5

Utbytt 86″. Försökte en hel del under första halvlek, skapade problem för Leeds och hade en riktigt bra frispark. Utmanar och gör det bra men försvinner mer och mer ju längre matchen pågår.

Edinson Cavani: N/A

Inbytt 86′. Spelade inte tillräckligt för att betygsättas.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 89′. Spelade inte tillräckligt för att betygsättas.

Paul Pobga: N/A

Inbytt 76″. Spelade inte tillräckligt för att betygsättas.