Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: En bra och stark andra halvlek

Rosornas krig blev inte mycket till krig. Manchester United spelade oavgjort, 0-0, på Elland Road på söndagseftermiddagen och det finns egentligen inget alls att skriva hem om. Detta till trots kunde Ole Gunnar Solskjaer hitta förhållandevis många glädjeämnen. 

Vi har sagt det förr, och det får väl sägas igen. Ole Gunnar Solskjaer är minsann en manager som ser mycket i det lilla och som förmår att ständigt hitta ljuspunkter. Det är i och för sig inget fel i optimism men det blir rätt mycket hack i skivan när managern bänkar sig för att prata om framsteg och förbättrad fysik efter en match United på förhand borde ha vunnit. Sett till att Roma väntar i Europa Leagues semifinal på torsdag får vi hoppas att fokus låg där. Gjorde det inte det kan även veckomatchen bli rätt plågsam att bevittna.

Solskjaers presskonferens

  • Jämfört med förra säsongen har Manchester United vunnit fler jämna matcher och även avgjort sent. Man är bra och starka i andra halvlek mot Leeds. Managern gillade vad han såg då United pressade högt, dominerade spelet och höll Leeds borta från Uniteds tredjedel. Det som saknades var kvaliteten i avgörande lägen. Oavgjort en besvikelse då man ville sätta press på City.
  • Veckan som varit har varit svårt, men varken Solskjaer eller spelarna ska ha sett (och därmed inte heller påverkats) av protesterna mot ägarfamiljen. Solskjaer intygar att spelarna är fokuserade på de matcher som återstår, inte på efterdyningarna av Superligafiaskot.
  • Spelarna kräver mycket av varandra både på träning och under match. United som klubb kräver maximala prestationer av spelarna, och det tyckte Solskjaer sig se mot Leeds. (Här undvek Solskjaer att svara på frågan om huruvida Harry Maguires verbala utbrott på planen korrelerar med det managern ser som modernt ledarskap).
  • Solskjaer är stolt över den förlustfria svit man nu är uppe i. Förhoppningen är att den fortsätter med tanke på vad som väntar.
  • Uniteds egna kampanj “See Red” var bara ett led i kampen mot rasism och påhopp på sociala medier. Nu fortsätter insatserna och United som klubb måste göra vad man kan för att stävja det hat som finns.
  • United har tagit små steg på träningarna och med fysiken. Coacherna har ökat intensiteten steg för steg och nu känner man att man litar på det egna spelet. Det att man vet att man har ett eget spel att falla tillbaka på ger en trygghet. En eller två förstärkningar och fortsatt hård träning ska bidra till nästa steg.
  • Paul Pogba kunde kanske ha fått hoppa in lite tidigare, men Daniel James spelade bra och Marcus Rashfords fot kändes bra. Det fanns ingen panik då det gällde att göra byten. Bruno Fernandes kunde ha gjort mål och James kunde ha varit lite mer beslutsam.

Höjdpunkter

Övriga reaktioner

Övriga noteringar

Harry Maguire spelar alltid då det vankas ligamatch…

…och Paul Pogba nådde 200 matcher. Hur många fler blir det?

Res med oss till Manchester!