Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt för Jurado; Laird får beröm; Fler krav på öppenhet

Manchester United v AZ Alkmaar: Group L - UEFA Europa League

Tisdagens nyhetssvep består av en kontraktsförlängning med en juniorspelare, rejält beröm åt en annan (utlånad) sådan och mer krav på öppenhet kring Ed Woodwards möte med Boris Johnson. Utöver det vet vi vem som dömer på söndag, och så har Romasupportrar blivit kränkta.

Nytt kontrakt för Jurado

Vi inleder nyhetssvepet med att United säkrat upp en av sina talanger för en tid framöver.

Exakt för hur lång tid kontraktet är skrivet på vet vi inte i nuläget, men den från Barcelona inhämtade 17-åringen blir i alla fall United trogen en tid framöver.

Laird får beröm

Från MK Dons lagkapten, Dean Lewington, hämtar vi stort beröm för Uniteds Ethan Laird som är utlånad till klubben

Enligt MK Citizen säger Lewington att Laird har utvecklats mycket sedan han kom, att det blir en annan dynamik med honom på högerkanten och att det enda som är synd är att de inte lär få behålla honom nästa säsong. Ett bra omdöme får vi konstatera.

Fler krav på öppenhet

Som det rapporterats om tidigare så träffade Uniteds avgående vice-VD, Ed Woodward, Storbritanniens premiärminister, Boris Johnson, bara ett par dagar innan planerna om ”Superligan” presenterades.

Det har redan tidigare kommit krav om att mötesanteckningar från mötet bör släppas till allmänheten, för att klargöra huruvida Johnson i det läget uttryckte stöd för planerna. Från den brittiska regeringen hävdas att mötet handlade om andra saker, men från oppositionen ställs alltså fortfarande krav på öppenhet, något som ännu inte tillmötesgåtts.

Oliver dömer

Michael Oliver. Så heter domaren som skall försöka skipa rättvisa i Uniteds söndagsmatch mot Liverpool, där United skall försöka hålla undan från Leicester i tabellen, och Liverpool desperat skall försöka nå Champions League.

Med sig får han Stuart Burt och Simon Bennett på linjerna, Craig Pawson som fjärdedomare, Paul Tierney som VAR-domare med Timothy Wood som hans assistent

Kränkta Romasupportrar

Avslutningsvis kan vi rapportera att Ole Gunnar Solskjaer tydligen lyckats kränka en del Romasupportrar, genom att påstå att han inte vet så mycket om laget eller har sett dem spela.

Romas supportrar verkar tycka att Solskjaer, manager för en av världens största klubbar och mitt i en pandemi som ger match i snitt var tredje dag, slaviskt skall följa ett random italienskt lag med all den tid han har. Huruvida det ger Romaspelarna någon extra energi eller inte, det får vi väl se på torsdag.