Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Roma 6–2

Efter de inledande 45 minuterna trodde nog inte många att slutresultatet skulle skrivas till 6–2 i Manchester Uniteds favör. Men efter en fantastisk andra halvlek blev så fallet och Ole Gunnar Solskjaers mannar har nu ena benet i Europa League-finalen.

En ganska pigg inledning resulterade i ett fint ledningsmål signerat Bruno Fernandes. Men därefter slog hemmalaget av på takten en aning och bara någon minut efter 1–0 stod det 1–1 via en hårt dömd straff.

1–2 målet är ett resultat av slarvigt försvarsspel och trots att Roma förmodligen inte förtjänade att leda var det inte helt ologiskt med tanke på slappheten hos många Unitedspelare.

Men till den andra halvleken kom de ut som ett nytt lag. Frejdigt anfallsspel med mycket rörelse och få tillslag gav utdelning direkt och därefter fortsatte United bara att köra.

Roma föll samman och hade inte mycket att sätta emot. Bruno Fernandes, Paul Pogba och Edinson Cavani stack ut och så fick Mason Greenwood sätta spiken i kistan vilket vi alltid uppskattar.

6–2 blev det till slut och i ärlighetens namn hade nog siffrorna kunnat bli ännu större. Nu känns en final i Europa inte långt borta och det är så klart alltid kul.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Svårt att bedöma målvaktens insats efter kvällens match. De Gea räddar inte straffar, det vet vi om sedan länge och dessutom är han chanslös på 1–2 målet. Gör en rutinräddning på en Dzeko-nick i den andra halvleken men har utöver det inte jättemycket att göra.

Höll dock på att bjuda Roma på en jättechans i den andra halvleken och känns som att backlinjen är mycket tryggare när Dean Henderson står.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Lämnar allt som oftast för mycket att önska i det defensiva positionsspelet och det såg vi ett antal gånger mot Roma. Likt resten av försvaret såg han lite virrig ut under den första halvleken. Spelade upp sig i den andra och låg också bakom 3–2 målet.

Victor Lindelöf: 6

Hamnade ur position vid Romas andra mål men hade utöver det ganska bra koll på Dzeko matchen igenom. Likt resten av försvaret såg han virrig ut under de första 45 minuterna men spelade upp sig i andra. Godkänd, men inte mycket mer än så.

Harry Maguire: 6

Lite slarvig i positionsspelet vid 1–2 målet och lika virrig som resten av försvaret i den första halvleken. Spelade upp sig i andra och försvarade bra när Dzeko höll på att få ett jätteläge i inledningen av den andra halvleken. Godkänd, men inte mycket mer än så.

Luke Shaw: 6,5

Ligger alldeles för lågt vid 1–2 målet och upphäver offsiden vilket inte får hända. Spelade upp sig rejält efter Romas ledningsmål. Hotar ständigt i offensiven och tar allt som oftast rätt beslut i passningsspelet. Bäst i backlinjen.

Scott McTominay: 6

På gränsen till att hamna under godkänt. Hans insats i den första halvleken var allt annat än bra. Kom fel in i flera dueller och såg lite vilsen ut tillsammans med Fred. Hade nog tur att inte bli utbytt i paus men spelade upp sig därefter. Kom i mer offensiva löpningar, låg mer rätt och vann mer dueller. Precis godkänd.

Fred: 6

Utbytt 83′. På gränsen till att hamna under godkänt. Likt sin mittfältskollega är hans första 45 minuter inte någonting han vill komma ihåg. Låg fel i positionsspelet och slarvade i passningsspelet och hade också ett bolltapp som ledde till Romas straff. Mer energisk och jobbig att möta i den andra halvleken där han kom mycket mer rätt i positionsspelet. Precis godkänd.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 76′. Kom egentligen aldrig in i matchen och det märks att han spelat alldeles för mycket och att han dessutom hämmas av sina skadeproblem. Behöver vila och det blev tydligt i den här matchen. Klarar sig undan med ett godkänt betyg men han kan så klart mycket, mycket bättre.

Bruno Fernandes: 9

Utbytt 89′. Fenomenal. Mycket fint och kyligt avslut till 1–0 och en perfekt avvägd passning till Cavanis kvitteringsmål. Lika säker från straffpunkten som vanligt och inlägget till Pogbas mål är av högsta klass.

Nästan alltid lika självklar i sina prestationer och när han spelar såhär är han en fröjd att kolla på. Portugisen är en världsklasspelare, så är det bara.

Paul Pogba: 9

Ligger bakom 1–0 målet då han på något sätt tar sig ur en trång situation och hittar fram till Cavani. Hittar genomgående under matchen lösningar som få andra spelare klarar av. Får rättvist göra mål på en mycket fin nick och är utöver det tillsammans med Cavani och Fernandes bäst på plan.

Märks att han trivs i sin roll ute till vänster. Där får han den friheten han behöver och om han fortsätter såhär kan det bli en riktigt rolig säsongsavslutning.

Edinson Cavani: 9

Det glöms ofta bort att uruguayanen faktiskt är en riktigt bra passningsspelare. Men det visade han verkligen mot Roma. Två väldigt fina assist där passningen till Brunos mål sticker ut enligt mig. Den är så väl avvägd som en passning kan vara.

Lite slarvig vid chansen i den första halvleken men avslutet till 2–2 håller högsta klass. Är där han ska vara när han gör 3–2 och gör en genomgående väldigt bra insats. Smart, jobbig att möta och mycket bra i kombinationsspelet. Riktigt bra insats!

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kommer in och avslutar målfesten med att skjuta 6–2. Märks att han hittat självförtroendet igen vilket är mycket viktigt. Både för han och för Manchester United.

Nemanja Matic: N/A

Inbytt 83 ‘.Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.