Snackisar efter Roma – Manchester United 3-2

Efter 6–2 vinsten förra veckan förutsatte nog många att kvällens match skulle bli en ganska avslagen tillställning. Så blev det inte utan det blev hela fem mål och matchen slutade tyvärr i förlust. Men vad gör det, Manchester United är i Europa League-final.

Redan 100 matcher för Greenwood

Det är inte många 19-åringar som kan stoltsera med att ha gjort 100 tävlingsmatcher för Manchester United. Det kan dock Mason Greenwood göra.

Otroligt imponerande att han redan nått 100 matcher, man glömmer lätt bort att han bara är 19 år. På de 100 matcherna har han också bidragit med 27 mål och tio assist.

Kanske inte en snackis från själva matchen, men värt att notera och att berömma!

Ledning trots slarvigt spel

Vilket egentligen inte är så konstigt med tanke på att United gick in i matchen med en 6–2 ledning. Men det var tur att David de Gea var en av få som var påkopplad inledningsvis, annars hade Roma kunnat göra både ett och två mål.

Med det sagt har jag förståelse för att det kanske inte fanns det där riktiga drivet hos många spelare. Men bättre än det första 45 minuterna måste man prestera, särskilt i en europeisk semifinal.

De första 25 minuterna var direkt svaga, därefter blev det något bättre. Edinson Cavani hade två jättelägen som tyvärr inte resulterade i något mål.

Den tredje gången han fick chansen hittade han dock rätt och sköt kraftfullt in 1–0 i den 39:e matchminuten. Förarbetet stod Fred för efter att Bruno Fernandes hittat brassen med en fin skarv. Mycket vackert fotbollsmål.

Om inte matchen redan var avgjord satte verkligen Cavani spiken i kistan med sitt ledningsmål. Skönt för United då det som sagt sett lite krampaktigt ut innan.

Utöver det är självklart David de Geas insats under de första 45 minuterna värda att berömma. Spanjoren stod för flertalet fina räddningar och såg till att nollan var intakt.

F̦rlust Рmen vad g̦r det?

Andra halvleken blev mer händelserik och framförallt Roma spelade upp sig. Inom loppet av tre minuter och via mål från Edin Dzeko och Bryan Cristante hade de vänt till 2–1.

Men med 20 minuter kvar att spela hittade Bruno Fernandes Uniteds nummer 7 som elegant nickade in 2–2 och stängde en gång för alla dubbelmötet.

Roma gjorde förvisso 3–2 med knappa tio minuter kvar men då var det redan över. Matchen, den vann Roma. Men dubbelmötet, det vann United med totalt 8–5.

Äntligen en final

Efter de fyra semifinal-förlusterna i fjol och förlusten mot Leicester i FA-Cupens kvartsfinal tidigare i år hade man nästan tappat hoppet om att Manchester United skulle nå en final.

Men nu är vi där och som vi väntat. Det kanske inte är en Europa League-final man drömmer om inför en säsong men det här laget behövde detta. Ole Gunnar Solskjaer behövde det och en titel hade betytt mycket för det här laget!