Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Datum för spelschema; Dubbla nomineringar; Målspruta på radarn

När fredagens nyhetssvep läses uppmanar vi er att också plocka fram kalendern. Premier League har nämligen gått ut med datum för när nästa säsongs spelschema släpps. Vidare noteras två trevliga nomineringar samt att United håller ett öga på Eintracht Frankfurts målspruta, André Silva.

Till helgens möte verkar det dessutom som att United slipper ställas mot Aston Villas stora profil.

Datum för spelschema nästa säsong

Som sagt, fram med kalender och skriv in 16 juni i kalendern. Då släpps nämligen spelschemat för Premier League säsongen 2021/22.

Säsongen går av stapeln den 14 augusti och planeras avslutas den 22 maj.

Dubbla nomineringar

Manchester United har gått bra i ligaspelet under april månad, där man på fyra matcher vunnit tre och kryssat en.

När Premier League nu gått ut med nomineringar för månadens spelare och månadens tränare, återfinns både Mason Greenwood och Ole Gunnar Solskjaer på respektive lista.

Greenwood stod för det avgörande målet i mötet med Brighton & Hove Albion i början av april och följde upp det med både mål och assist i bortamötet med Tottenham Hotspur. I hemmamötet med Burnley såg 19-åringen dessutom till att stänka in två baljor, vilket gjorde att Greenwood tangerade Wayne Rooneys rekord med 15 ligamål som tonåring i United.

På tränarsidan får Solskjaer sällskap av ett äldre garde i form av Sam Allardyce, Steve Bruce, och Marcelo Bielsa.

André Silva aktuell?

Eintracht Frankfurts anfallare André Silva har öst in mål den här Bundesliga-säsongen. På 29 matcher har portugisen noterats för 25 mål samt sju assist.

Om det är siffror som drar åt sig intresse? Ja.

Sport Witness hänvisar till lokaltidningen Frankfurter Rundschau att den tyska klubben kan gå med på att sälja Silva. Eller, enligt tidningen heter det snarare att det är högst osannolikt att Eintracht Frankfurt har vad som krävs för att hålla kvar sin målspruta.

Manchester United uppges vara en klubb vars intresse väckts och en prislapp kan då tänkas landa på omkring €40 miljoner.

25-åringens ord om ryktena som cirkulerar?

“Opåverkad.”

Bundesliga-klubben ligger i skrivande stund på en fjärdeplats i ligan, vilket skulle innebära Champions League-spel kommande säsong. Det lär bli en avgörande faktor för huruvida Silva rör på sig eller inte till sommaren.

Ingen Grealish på söndag

Vi avslutar med att konstatera att United troligtvis slipper Jack Grealish i söndagens möte med Aston Villa.

25-åringen har varit skadad under en period och ska, enligt skadeanalytikern Ben Dinnery, alltså inte vara aktuell till helgen.