Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Harvey Neville flyttar till USA

Manchester Uniteds ungdomsspelare Harvey Neville flyttar till USA. Detta bekräftar United på fredagen. Neville har signerat för USL League One-klubben Fort Lauderdale.

Det blir därmed spel i vad som är den tredje nivån i den amerikanska fotbollspyramiden. Om flytten på ytan ter sig märklig så finns det en bakomliggande förklaring. Fort Lauderdale fungerar nämligen som reservlag till Inter Miami. Som ni måhända känner till så är Phil Neville huvudtränare för Inter Miami och den före detta Unitedspelaren Phil är Harveys pappa.

Harvey Neville, född sommaren 2002, signerade för United som scholar sommaren 2018. Han har emellertid bara fått sporadisk speltid under sina närmare tre säsonger i United. Totalt gjorde Neville 22 matcher för Uniteds U18 och 10 matcher för Uniteds U23.

Vi önskar Harvey Neville, som har spelat ungdomslandskamper för Irland, all lycka i framtiden!