Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Roma – Manchester United 3-2

Manchester United stod redan med ena foten i final av Europa League efter att man besegrat Roma hemma på Old Trafford med 6-2 förra veckan. Kvällens match kändes på förhand mest som en formalitet. Men italienarna såg trots det till att skaka lite liv i dubbelmötet.

Edinson Cavani gjorde 1-0 för Manchester United och den totala ställningen i mötet var där och då 7-2. Resultatet hade man dessutom med sig in till paus och känslan då var att United nog kunde göra tio i detta dubbelmöte.

Men hemmalaget gick ut efter paus och gjorde en forcering direkt, vilket gav resultat. När timmen hade passerats stod det 2-1 på resultattavlan och United var i brygga.

David De Gea tvingades till den ena svettiga räddningen efter den andra och såg till att siffrorna hölls nere.

Knappt tio minuter efter Romas ledningsmål skickade Cavani in sitt andra för kvällen och United kunde göra en lättare utandning.

Att Roma fick in 3-2-målet var både onödigt och frustrerande men det är vad det är. Det som räknas är att man nu ska spela cupfinal, vilket vi inte varit bortskämda med de senaste åren.

Betygen, ja. Inte mycket att hänga i granen rent generellt men det blir inte allt för hårda ord, trots allt. Tre spelare stack ut lite extra i undertecknads ögon. Mest av alla en spanjor.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

David De Gea: 7,5

De Gea sattes verkligen i arbete i första halvlek och tvingades till flertalet räddningar. Tvingades kapitulera tre gånger om i andra efter att försvaret svikit. Kunde runnit iväg ännu mer men spanjoren visade att linjespelet fortfarande håller högsta klass. Dessutom förvånansvärt säker med fötterna. Tre insläppta men inte mycket att göra på något av dem.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Utbytt 46′. Varnad. Fick bara en halvlek och det tyckte nog Wan-Bissaka själv var skönt. Hade nog mått bra av en hel matchs vila. Ser tröttkörd ut och kommer inte alls med framåt i banan. Löser sina defensiva åtaganden men en klumpig varning noterar vi, dessvärre.

Eric Bailly: 5

Blandas och ges alldeles för mycket från ivorianens sida. Bra med bollen och när det ges tid men i positionsspelet finns det mer att önska. Drar på sig ett par onödiga frisparkar och tappar märkbart fokus i andra halvlek.

Harry Maguire: 6

Den tryggare punkten i mittförsvaret. Stabil de första fyrtiofem och visar trygg bollbehandling. Går ner sig i andra och lyckas på något märkligt vis undvika en orsakad straff. Tveksamt ingripande vid Dzekos mål.

Luke Shaw: 5

Utbytt 46′. Såg mer ut som den gamle Shaw idag. Inte fullt påkopplad och var rentav slö i vissa situationer. Uppenbarades inte minst när 25-åringen joggade mot en boll som var på väg över linjen men som hanns upp av en rödklädd spelare istället. Kom inte heller fram längs vänsterkanten, som vi vant oss vid under säsongen.

Fred: 6

1 assist. Spelade fint fram till Cavanis ledningsmål. Utöver det en ganska typisk match för brassen. Krigar, sliter, och är halvdan i passningsspelet. Vem som spelar bredvid Fred har märkbar betydelse.

Donny van de Beek: 5

Fick äntligen starta och dessutom fullfölja matchen. Utmärkte sig emellertid inte åt något håll. Stundtals finurlig men saknar ibland tajming i vissa moment. Till och med när holländaren spelar är det svårt att utkristallisera var han spelar. Har ingen uttalad roll är känslan.

Mason Greenwood: 5

Försöker och försöker men kommer inte riktigt till sin rätt ute till höger. Flyter omkring bra i spelet men kommer aldrig till de riktigt heta lägena. 90 igår kan möjligen innebära bänk på söndag.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 84′. 1 assist. Möjligen en lite hög siffra men portugisen är trots allt motorn i Uniteds offensiv. Lyckas med långt ifrån alla aktioner men samtidigt händer det oftast alltid något med Fernandes vid bollen. Fin framspelning till 2-2-målet. Hade inte skadat med ett tidigare byte.

Paul Pogba: 5

Utbytt 64′. Mja. En del kladd på bollen från fransmannens sida och ju längre ner i banan mittfältaren kommer, desto mer av en säkerhetsrisk blir han. Har bland annat ett bolltapp som kunde kostat ett baklängesmål när United var som mest illa ute. Inget konkret att komma med i offensiv väg heller.

Edinson Cavani: 7

Utbytt 73′. 2 mål. Tillsammans med Fernandes bäst i Uniteds offensiv. Bränner förvisso två bra lägen men dunkar sedan dit ledningsmålet och sätter i andra halvlek kvitteringen med pannan. Bägge gångerna precis på rätt sida offsidelinjen. Lägger i vanlig ordning ner ett gediget jobb men såg ganska trubbig ut med bollen stundtals.

Brandon Williams: 5

Inbytt 46′. Stärkte väl inte sina aktier precis. Spelar opolerat och sprider ingen trygghet omkring sig, vilket i och för sig är förståeligt dels med tanke på ålder, dels den ringa speltid det blivit under säsongen. Otacksamt läge att kastas in i men tydligt att Williams inte är tillräckligt bra för United. Knappt ens som truppspelare.

Alex Telles: 5

Inbytt 46′. Gjorde på intet sätt bort sig men stack inte heller ut nämnvärt i positiv bemärkelse. Likt Williams på andra kanten ett svårt läge att komma in i, i och med att halva backlinjen plötsligt byts ut. Det gör det följaktligen svårt för Maguire och Bailly. Hade personligen sett att brassen hade fått en start den här matchen.

Nemanja Matic: 5

Inbytt 64′. Kom in. Skulle antagligen bidra med stabilitet. Blev inte märkbart bättre.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 73′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: n/a

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!