Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United 1-3

Den hektiska veckan har börjat och i inledningen stod Aston Villa för motståndet. En stark upphämtning ledde till 1-3 vinst, där dom båda ytterbackarna var absolut bäst på planen idag.

Manchester United inledde matchen likt man gjort så många gånger förr, intensivt, hårt pressande och med en massa kreativitet. Hade ett antal riktigt bra lägen som inte mynnade ut i någonting.

Istället fick Traore sätta dit 1-0 för hemmalaget efter ett bolltapp av Scott McTominay och lite för passivt försvarsspel från Victor Lindelöf.

Andra halvleken får man istället den utdelning man förtjänade och det såg ut som ett annat lag på planen.

Wan-Bissaka ledde tåget som skulle se till att vända matchen där han först skickar in bollen till Pogba som fixar straff, för att sedan assistera Greenwood till 1-2.  Cavani punkterade matchen genom att sätta dit 1-3 efter fint inlägg av Rashford.

På tisdag väntar Leicester innan Liverpool står för motståndet på torsdag, hektisk vecka med andra ord!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 7,5

Stabil som vanligt, kan inte klandras för målet överhuvudtaget. Gjorde några viktiga räddningar i andra halvlek som definitivt var avgörande för matchens slutresultat.

Aaron Wan-Bissaka: 8

1 assist. Var väldigt bra både defensivt och offensivt idag. Skickade in bollen till Pogba som fixade straff, assisterade till Greenwood som satte 1-2. Riktigt bra idag!

Victor Lindelöf: 6

För passiv vid 1-0 målet, gick bort sig några gånger även i andra halvlek. Visade ändå prov på bra passningsfötter och bidrog därmed en del i uppspelsfasen.

Harry Maguire: 6,5

Utbytt 78″,Varnad. Nollade Watkins idag och sÃ¥g ut att ha kontroll pÃ¥ läget, fick tyvärr utgÃ¥ med skada i minut 78.

Luke Shaw: 8

Hade Traore på sin kant och hade i det stora hela kontroll på situationen, bidrar otroligt mycket framåt likt han gjort den senaste tiden.  Var på riktigt spelhumör idag och visar alla hur bra han faktiskt är nu!

Scott McTominay: 5,5

Helt vilsen i första halvlek, tappar bollen som leder till 1-0, slarvig i tanken, slår bort passningar etc. Skärpte sig en del under andra halvlek, men första halvleken är inte alls något att hänga i julgranen.

Fred: 7

Slet som vanligt, vann mycket boll. Fick jobba en hel del under första halvlek då hans mittfältskollega satte laget i dåliga situationer. Jobbar som vanligt i det tysta men gör det också som vanligt riktigt bra.

Mason Greenwood: 6,5

Utbytt 65″ 1 mÃ¥l. Hade det tufft inledningsvis, var inte riktigt vän med bollen under första halvlek. Har en sÃ¥n där förmÃ¥ga att helt plötsligt göra nÃ¥got magiskt, vilket han gjorde vid 1-2.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 86″, 1 mÃ¥l. Första halvleken denna match är nog nÃ¥got som Bruno kommer vilja glömma fort, han kom inte alls upp i den nivÃ¥ vi vet att han har det han ville göra med bollen fungerade inte. Var för stillastÃ¥ende runt omkring och dÃ¥ sliter han, tappar dÃ¥ ocksÃ¥ humöret. Spelade upp sig under andra halvlek och fick sätta dit ännu en straff mot Aston Villa.

Paul Pogba: 6,5

Fixade straff som ledde till kvittering. Var osynlig delar av första halvlek men precis som övriga laget så tände han till under andra halvlek. Var då mer delaktig i spelet och såg till att det skapades mer framåt.

Marcus Rashford: 6,5

Likt många andra i laget så var första halvleken sådär. Har slitit med formen på slutet och inleder idag lovande men försvinner bort ur matchbilden. Försökte med några inlägg innan han på sluttampen äntligen prickade Cavanis panna.

Edinson Cavani: 7

Inbytt 65″ ,1 mÃ¥l. Kommer in i matchminut 65  istället för Mason. Gjorde precis det han skulle och punkterade matchen med 1-3. Rör sig perfekt i straffomrÃ¥det och kommer fint pÃ¥ ytan, Cavani är stekhet för dagen.