Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Leicester City 1–2

Två ynglingar fick Premier League-debutera när Manchester United tog emot Leicester City hemma på Old Trafford ikväll. Med tanke på det hektiska spelschemat var det tio förändringar sedan matchen i söndags. Tyvärr räckte det inte till någon poäng utan det blev förlust.

Matchen inleddes något förväntat med att hemmalaget såg lite osynkat och nervöst ut. Det resulterade i att Leicester vackert tog ledningen efter tio minuter.

Men Manchester United svarade på ett mycket bra sätt och det dröjde inte lång tid innan Amad hittade Greenwood som gjorde allt rätt och sköt fint in 1–1.

Därefter tog också United över initiativet och Leicester fick jaga väldigt mycket boll. Men resultatet stod sig in till halvtidsvilan.

Även den andra halvleken saknade de där riktigt farliga chanserna men med drygt 25 minuter kvar att spela gjorde Leicester sitt andra mål efter en hörna.

Efter det hände tyvärr inte mycket och Leicester får åka hem med tre mycket viktiga poäng.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

En relativt lugn dag på jobbet för den spanske målvakten. Chanslös på båda målen och utöver det hotade inte gästerna mycket. Bra räddning på Iheanachos avslut från nära håll, mycket mer än så behövde han inte göra.

Brandon Williams: 5,5

Fortsätter att ha det tufft när han får det chansen. Sätts i vissa svåra positioner av sina lagkamrater vid ett par tillfällen som han löser på ett bra sätt. Men utöver det brister han i kvalitet, både offensivt och defensivt.

Eric Bailly: 5,5

Blandar som vanligt bra aktioner med en del mindre bra aktioner. Syns att han inte spelat så mycket fotboll det senaste vilket också syns på spelarna omkring honom.

Axel Tuanzebe: 6

Inte alls spelat mycket fotboll i år vilket så klart får tas med i omdömet. Men känslan är att Tuanzebe kan mycket bättre än vad han visat när han fått chansen i år. Ser lite nervös och osäker ut i många sekvenser.

Alex Telles: 6

Brassen är svag i positionsspelet defensivt och blir ibland lite för het, vilket 0–1 målet är ett typexempel på. Bidrar annars med sin fot i offensiven och hittade många fina passningar mellan Leicester mittfält och försvar. Lugn och trygg med boll i trånga situationer.

Donny van de Beek: 5,5

Fortsätter att ha det tufft i United-tröjan. Lite för mycket slarv och går lite för långsamt när han sätts under hårdare press. Behöver växla upp om han någon gång ska ta en ordinarie plats.

Nemanja Matic: 7,5

Serben gjorde en riktigt bra match från sin mittfältsposition. Visade sin rutin i flera sekvenser och bidrog med ett stort lugn i passningsspelet. Mycket lugn och skicklig med bollen vid flera tillfällen. Bäst i United.

Amad: 6

Utbytt 78′. Kom inte till sin rätt idag men bidrar ändå med en poäng vilket är imponerande. Man ser hans kvaliteter och jag tycker att han förtjänar mer speltid. Kommer bara att bli bättre och bättre.

Juan Mata: 5,5

Kom inte alls in i spelet tyvärr. Rörde sig mycket och hittade en del fina ytor men fick inte många bollar att jobba. Likt många andra är det synligt att han inte spelat mycket den här säsongen.

Anthony Elanga: 6

Utbytt 66′. Syntes att det var hans debut och han blandade bra aktioner med en del slarv. Kom inte in i spelet tillräckligt för att kunna påverka det offensiva spelet. Syns att han besitter kvaliteter och kan bli en spelare att räkna med framöver.

Mason Greenwood: 7,5

Utbytt 66′. Tillsammans med Nemanja Matic bäst i Manchester United i kvällens match. Mycket fin aktion vid kvitteringsmålet där han gör allt rätt. Mycket bra rörelse i övrigt och var den som hotade mest offensivt. Ytterligare en bra insats från Greenwood som är i mycket bra form. Kul!

Edinson Cavani: N/A

Inbytt 66′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kom inte alls in i spelet och fick inte mycket bollar att jobba med under de dryga 20 minuter som han spelade.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 66′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kom inte alls in i spelet och fick inte mycket bollar att jobba med under de dryga 20 minuter som han spelade. Tappade också markeringen direkt efter inhoppet vilket resulterade i ett baklängesmål.

Bruno Fernandes: N/A

Inbytt 78′. Spelade för kort tid för att betygsättas.