Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool 2-4

Mötet mellan Manchester United och Liverpool kunde till slut gå av stapeln och det blev minst sagt en svängig match, där dessvärre gästerna kunde plocka med sig alla tre poäng. 

Det började bra för Uniteds del efter att Bruno Fernandes skjutit in ledningen via ett Liverpool-ben.

Därefter började ett förfall som vi knappt skådat den här säsongen. Grunderna för hur man spelar fotboll var som bortblåsta för hemmaspelarna och Liverpool tog till fullo över initiativet i matchen.

Kvittering följdes upp av ledningsmål precis innan paus och andra halvlek hann knapp börja innan bollen återigen låg i Dean Hendersons mål.

United vaknade till liv en aning i och med Marcus Rashfords reducering till 3-2, men strax innan klockan hade tickat upp mot 90 kom spiken i kistan.

Vi får nästan backa bandet till i vintras för att hitta en så svag insats som kvällens från Uniteds sida. Att det dessutom var mot Liverpool gjorde såklart inte saken bättre.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 5

Fyra insläppta är aldrig bra för en målvakt. På tre av dem finns inget att göra något åt men 3-1-målet får Henderson ta på sig ansvaret. Att släppa retur rätt ut i gapet, efter ett skott som går rakt på, får inte ske. I övrigt ger 23-åringen ett stabilt intryck, inte minst med fötterna. Agerar proaktivt vid ett tillfälle i första halvlek när han är långt utanför eget straffområde och hindrar anfall från gästerna.

Aaron Wan-Bissaka: 6

1 assist. Högerbacken börjar producera framspelningar på löpande band. Följer med i anfall betydligt oftare och tar löpningar bakom motståndarnas backlinje. Ser dessutom alltmer bekväm ut med bollen i ägo. Hade emellanåt problem i defensiven med Jota och Robertson men trots allt ändå den spelare i Uniteds backlinje som kommer undan med ett godkänt betyg.

Victor Lindelöf: 4,5

Svensken kändes inte trygg tillsammans med Bailly, och tvärtom. Hade problem matchen igenom med gästernas kvicka anfallsfotboll. Övertygade inte heller i det fysiska spelet, vilket Lindelöf i och för sig aldrig riktigt gjort, men det är samtidigt inga fyrton i Liverpools offensiva trojka.

Eric Bailly: 5

Utbytt 86′. Varnad. Inblandad i en straffsituation i första halvlek men räddades av Anthony Taylor och VAR. Faktum är att det inte skulle varit någon straff. Inte trygg med Lindelöf bredvid sig men var ändå den som försökte styra och ställa i backlinjen. Godkänd första halvlek men insatsen i andra drar ner helhetsbetyget.

Luke Shaw: 4,5

En av säsongens sämre insatser av Shaw, och det utan diskussion. Hade det stundtals jobbigt mot Salah och väl med bollen gick vänsterbacken inte alls att känna igen. Passningarna var för det mesta feladresserade och drivandes med bollen tog det oftast stopp.

Fred: 4,5

Utbytt 63′. Första halvlek gör brassen det helt okej. Det är inte fläckfritt men absolut inte fog för någon kritikstorm. Vårdar bollen så bra han kan och vågar också vända upp med bollen ett par gånger. I andra halvlek försvinner allt. Slår bort passningar och kommer inte alls rätt i positionsspelet, där Liverpool ofta fick operera i ytan mellan Uniteds mittfält och backlinje. Byttes rättmätigt ut (även om egentligen vem som helst hade kunnat bytts ut).

Scott McTominay: 4

Varnad. Skottens brister uppenbaras något oerhört under gårdagens match. Helt enkelt för dålig med bollen och hängde oftast inte med Liverpools bollskickliga innermittfält. Spelar på gränsen. Samspelet med Fred fungerade inte alls.

Marcus Rashford: 6

1 mål. En tämligen svag första halvlek följdes upp av en klart bättre andra av engelsmannen. Positionsbytet från höger till vänster förklarar nog det. Tilläts utmana mer naturligt ute till vänster och stod dessutom för reduceringsmålet genom att ha löpt sig till ett friläge.

Bruno Fernandes: 6

1 mål. Kaptenen för dagen började mycket lovande och såg spelsugen ut. Styrde som vanligt i offensiv väg och prickade med en yttersida in ledningsmålet via ett Liverpool-ben. Kroknade något i andra och fick motta ett par oroväckande smällar.

Paul Pogba: 4

Uniteds spel blev märkbart bättre när Pogba flyttade ner och tog Freds plats, konstigt nog. Ändock en insats som var nästintill bedrövlig från fransmannen. Tog för lång tid på sig med bollen och gav dessutom bort 2-1-målet till gästerna helt på egen hand genom att dra på sig frisparken och senare tappa markeringen.

Edinson Cavani: 6

Varnad. Bjöds på ett jätteläge tidigt i matchen och borde kanske varit lite kyligare. Kom i övrigt inte till så många lägen, utan fick mestadels spela felvänt och agera target. Kopiös arbetsinsats i presspelet.

Mason Greenwood: 6

Inbytt 63. Fick en halvtimme på planen och hann uträtta ungefär lika mycket som sina andra anfallskamrater där framme. Mycket nära att bli målskytt efter flipperspel i gästerna straffområde. Rapp, företagsam, och oberäknelig.

Nemanja Matic: n/a

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.