Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fotografer avstängda; Aktieägare sätter press på Glazers; 30 år senare

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Ett sent nyhetssvep dyker in här. Vi börjar med två saker som härleds till händelserna den andre maj, innan vi sedan går in på mer fotbollsmässiga ting. Bland annat har en brasse blivit uttagen i landslaget, en svensk har blivit A-lagsspelare, vi har rapporter om ungdomsspelare ut, ytterligare rapporter om Jadon Sancho och en del annat.

Fotografer avstängda mot Fulham

Två fotobyråer skall ha fått sina ackrediteringar indragna till Uniteds match mot Fulham på tisdag, efter att de följt efter demonstranterna in på arenan i samband med händelserna den andre maj. Detta enligt The Telegraph.

Det skall röra sig om två fotografer som var där för att täcka demonstrationen, och när demonstranterna bröt sig på på arenan gjorde de vad precis alla journalister med självrespekt skulle gjort; de följde efter för att bevaka händelserna.

Detta uppskattades inte av Manchester United, som nu alltså hindrar inte bara de fotograferna, utan samtliga fotografer från byråerna de fotar för, från att få arbeta kring United-Fulham. Beslutet skall givetvis ha orsakat ilska bland fotografernas kollegor.

Aktieägare sätter press

Familjen Glazer sitter som bekant i en position där de inte behöver lyssna på någon annan när det kommer till ägarskapet i Manchester United. Det finns dock andra aktieägare, där den största är aktiefonden Lindsell Train UK som äger 27 % av klubbens A-aktier (vilket i praktiken dock bara blir 7 % av klubben), som nu kräver ett möte med ansvariga inom United för att diskutera konsekvenserna för deras investering som bland annat händelserna kring ”Superligan” fått.

Mer om detta i The Times.

Fred och Hansen i landslaget

Huruvida han bör vara ordinarie på Uniteds mittfält råder delade meningar, men faktum är att Fred just nu är det, och det går att argumentera för att det är hans bästa säsong sedan han kom till United. Detta har nu uppmärksammats av den brasilianska landslagsledningen, som tagit ut honom till VM-kvalmatcherna mot Ecuador och Paraguay som spelas i början av juni.

Även Uniteds norske U18-spelare Isak Hansen Aarøen skall spela landslagsfotboll, då med det norska U18-landslaget.

https://twitter.com/NORftbl/status/1393314934075924481

Elanga officiellt en A-lagsspelare

Anthony Elanga fick göra A-lagsdebut tidigare i veckan, tyvärr med en förlust. Nu har han också lyfts upp bland A-lagsspelarna på Uniteds officiella hemsida, vilket förmodligen är den tydligaste bekräftelsen vi kommer få på att han nu är en officiell A-lagsspelare i United.

Ungdomsspelare lämnar

Några som inte lyckades med vad Elanga gjorde är Mark Helm, Maz Taylor, Connor Stanley, Paul Woolston och Arnau Puigmal, som alla sägs lämna United i sommar. Helm gör det till och med med ett år kvar på kontraktet, men United och spelaren kommer hitta en bra uppgörelse så han kan lämna för att få A-lagsfotboll.

Mer om detta när officiell bekräftelse kommer.

Silly season

Det kommer bli mer och mer av sillysrykten de närmaste månaderna. Idag nöjer vi oss med ett, och det gäller att United enligt Sport Witness (som citerar tyska Bild, Sky och Sport1) ligger i pole position vad gäller att värva Jadon Sancho.

United skall vilja ha klart övergången före EM, något som hade chockat alla om det faktiskt blev så. United skall ha inlett samtal med Sanchos representanter men har ännu inte inlett officiella diskussioner med Dortmund. Något som, för den som undrar, enligt reglerna inte är okej men vilket händer i precis varje övergång numera. Någonstans kring 85-90 miljoner euro skall vara summan som krävs för att få loss honom.

Grattis Leicester

Vi får också passa på att skicka ett grattis till Leicester för segern i FA-cupen. Det är nånstans ändå roligt att se en klubb med en omtyckt ägare som faktiskt bryr sig få framgång.

30 år sedan Rotterdam

Avslutningsvis skall vi dock prata om en viktigare titel. Den 15 maj är nämligen ett speciellt datum i Manchester Uniteds historia. Det var detta datum 1991 som United tog sin första Europacuptitel sedan 1968, då Sir Alex Ferguson ledde United till seger i Cupvinnarcupen.

Barcelona stod för motståndet, och det var den förre Barcelonaanfallaren Mark Hughes som med sina två mål avgjorde matchen till Uniteds fördel.

Mer om triumfen hittar ni här.

Europafakta: Manchester Uniteds internationella triumfer