Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Leicester City 2-3

Manchester Uniteds damlag gjorde fiasko i Casey Stoneys sista match som huvudtränare. United tog ledningen två gånger mot Leicester City i FA-cupens femte omgång men horribelt försvarsspel av United bjöd Leicester på tre mål.

För Casey Stoney blev det därmed ett bittert avslut. Vi kommer att sammanfatta hennes tid som Unitedtränare som en stor succé. Den här matchen var emellertid en horribel upplevelse.

I sin sista match valde Stoney en väldigt svag startelva. Vi har skadefrånvaro på Tobin Heath, Hayley Ladd, Alessia Russo, Lauren James och Ivana Fuso, varav åtminstone de tre första är givna i Uniteds bästa elva. I tillägg har Jackie Groenen och Christen Press lämnat England för tidig semester. Inte nog med det, av någon anledning placerades Ona Batlle (inför matchen prisad som årets spelare i United) och Ella Toone (lagets bästa målskytt) på bänken idag.

Men även så matchade United en startelva som tämligen enkelt borde städa av Leicester.

Det såg också ut att bli precis så. United tog kommandot från avspark och kunde ha tagit en tidig ledning då Leah Galton fick nickläge från nära håll. Galton fick emellertid inte nicken på mål. United fortsatte att skapa stora chanser med avslut från Jess Sigsworth, Galton och Jane Ross medan en försvarare gjorde en avgörande brytning när Kirsty Hanson var på väg att bli fri mitt i straffområdet.

Dryga halvtimmen var spelad när Sigsworth gav United ledningen. Galton spelar in till Sigsworth i straffområdet. Mittbacken säljer sig väldigt billigt och plötsligt blir det väldigt enkelt för Sigsworth att göra mål.

Jess Sigsworth ger United ledningen. Men det skulle inte räcka för United idag.

Hela laget springer till Stoney för att fira målet.

Så långt hade United full kontroll på tillställningen men på tilläggstid skulle Leicester kvittera. Shannon O’Brien får ostört vandra med bollen utanför Uniteds straffområde och till slut kommer hon till ett lågt och välplacerat avslut som Mary Earps inte kan rädda.

Stoney kastar in Ona Batlle som anfallare inför andra halvlek. Leah Galton kliver av, vilket förmodligen förklaras av att hon har haft skadeproblem under våren.

Leicester öppnar andra halvlek bäst och United har svårt att hitta någon rytm i spelet.

Det är ändå United som ska ta ledningen på nytt. Målet kommer efter en individuell prestation av Ross. Hon får bollen av Batlle efter ett inkast och driver in centralt för ett lågt avslut som målvakten inte kan rädda.

Ett par minuter dessförinnan hade Hanson tvingat Leicesters målvakt till en stor räddning. Några minuter senare räddar en försvarare på mållinjen efter Batlles nickförsök.

Matchen avgörs sedan då Leicester på bara dryga minuten mitt i halvleken vänder underläge till ledning. Båda målen kommer efter oförsvarbart agerande av Uniteds försvar.

Maria Thorisdottir får ta på sig 2-2. Hon ska spela hem till Earps men har ingen koll på omgivningen och slår en alldeles för lös passning. Denna snappas upp av Hannah Cain som enkelt gör mål.

Bittra Unitedspelare – från vänster Martha Harris, Maria Thorisdottir och Jane Ross – sedan Leicester bjudits på mål.

Dryga minuten senare tar Leicester ledningen genom Natasha Flint. Den här gången är det framför allt Millie Turner som felar. Turner ser ut att ha full koll på Flint men trots åtskilliga möjligheter att reda ut situationen får Flint komma till avslut. Detta går in alldeles för enkelt mellan benen på Earps.

Matchavslutningen blir sedan exakt som en kan förvänta sig. Leicester parkerar bussen och maskar vid varje tillfälle. Uniteds försök att hitta en kvittering misslyckas. Laget är stressat och det blir en väldigt okontrollerad tillställning. Någon kvitteringschans att tala om har vi faktiskt inte. Vi får ett gäng hörnor och frisparkar men det leder inte till något. Det hela är bedrövligt av United.

Spelarna bör skämmas för avskedsgåvan som de gav till Casey Stoney. Att vi förlorar den här matchen är helt och hållet spelarnas fel. Casey Stoney förtjänade bättre.

Därmed är säsongen över för Manchester Uniteds damlag. Vår fjärdeplats i ligan, bara en poäng bakom Arsenal på den sista Champions League-platsen, var väntad men alltjämt sämre än vi hoppades på. Adderar vi ett tidigt uttåg ur ligacupen och dagens fiasko i FA-cupen är det svårt att inte känna bitterhet över hur det hela slutade.

Framtiden för Uniteds damlag känns nu väldigt oviss. För även om vi borde ha vunnit den här matchen så är det inte tu tal om att många spelare i dagens startelva inte är tillräckligt bra för Manchester United. Eller åtminstone inte tillräckligt bra för det som Manchester United borde vara. Bristande resurser förefaller vara en stor anledning till att Stoney nu lämnar United. Det är väldigt svårt att se någon annan göra det bättre med det här spelarmaterialet. På damsidan kostar det inte mycket pengar att konkurrera med de allra bästa. I sommar kommer vi att få svar på om United ens är intresserade av att konkurrera.

Målen

Manchester United – Leicester City 2-3 (1-1)

Women’s FA Cup, omgång 5, 16 maj


1-0 (32  ) Jess Sigsworth (Galton)
1-1 (45+1) Shannon O’Brien
2-1 (59  ) Jane Ross (Batlle)
2-2 (69  ) Hannah Cain
2-3 (70  ) Natasha Flint


Uniteds lag: Earps; Harris, Thorisdottir, M Turner, Smith; Ross (Toone 75), Zelem, Staniforth; Hanson, Sigsworth (Jones 75), Galton (Batlle 46)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK