Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Finalen avgör målvaktskampen; Turner och Maguire prisade; 42 minuter Fergie

Manchester United v Swansea City - Premier League

David de Gea är föga överraskande uttagen i den spanska EM-truppen. Där lär konkurrensen inte vara lika tuff som den med Dean Henderson. Kampen om målvaktshandskarna i Manchester United kan komma att avgöras denna vecka, beroende på hur Ole Gunnar Solskjaer tänker mot Villarreal. Utöver målvaktsfrågan avhandlar vi PFA:s utmärkelser till Amy Turner och Harry Maguire och tipsar om en intervju med Sir Alex.

David de Gea spelar EM

David de Geas Manchester United-karriär kan vara på väg att ta slut. Spanjorens framtid är höjd i ett dunkel och kanske kan Europa League-finalen mot Villarreal vara hans sista framträdande, om Ole Gunnar Solskjaer väljer att spela honom förstås. Hur som får David de Gea förlänga säsongen med EM-spel. 30-åringen är en av tre målvakter som Luis Enrique tar med sig runt om i Europa i sommar. De Gea utmanas Athletic Bilbaos Unai Simón medan Brightons Robert Sanchez lär få spela Lee Grant-rollen.

Den fortsatta målvaktskampen

Då vi ändå är inne på David de Gea. Kampen mellan honom och Dean Henderson har pågått under vintern och våren och ser, som sagt, ut att pågå även över Europa League-finalen. Tror vi Mark Ogden så har Ole Gunnar Solskjaer inte helt bestämt sig kring vilken målvakt han föredrar över tid, men uttagningen mot Villarreal ska ses som en rejäl fingervisning. Enligt Ogden ska det till och med vara så att målvakten som petas ska ses som den som får packa väskorna. Huruvida det verkligen blir så återstår förstås att se, men känslan är ändå att ingendera målvakten lär acceptera ett liknande läge som under säsongen 2020/21. Personliga stalltipset? En hybridvariant. David de Gea står mot Villarreal men lämnar i sommar.

PFA uppmärksammar Turner och Maguire

PFA, den engelska spelarföreningen, har delat ut sina priser och utmärkelser för säsongen 2020/21. Manchester Uniteds Amy Turner och Harry Maguire utsågs till Community Champions för sina insatser för föreningen och lokalsamhället.

 

Ferdinand utsatt för rasism

Rasistiska påhopp är något som, tyvärr, blivit en del av vardagen inom den engelska fotbollen. Under vintern och våren har en rad Unitedspelare utsatts för rasistiska påhopp på sociala medier, något som resulterat i kampanjer och bojkotter. Igår, när Premier League avrundades, utsattes Uniteds förre mittback Rio Ferdinand för ett påhopp på Molineux där han befann sig i egenskap av expert.

Träningsläger för Kovar

Manchester Uniteds tjeckiske reservlagskeeper Matej Kovar är uttagen i det U21-landslaget. Eller ja, åtminstone till landslagets träningsläger. Kovar, som spenderade hösten på lån i Swindon, är en av fyra målvakter som tagits ut.

42 minuter Fergie

Till sist tipsar vi om en längre intervju med Sir Alex Ferguson. Intervjun är gjord i anslutning till filmen om Fergusons liv och karriär och är väl värd att lägga 42 minuter på.