Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Villarreal – Manchester United 1–1 (11–10 straffar)

Som vanligt när det betyder som mest klarar detta Manchester United inte av trycket. Efter 120 minuter och 22 straffar senare konstaterar vi att Villarreal är Europa League-mästare 2021.

Patetisk insats

Är egentligen för snällt för att beskriva den här insatsen. Visst, United var spelförande under stora delar av matchen men lyckades trots det knappt skapa en enda farlig målchans. Utöver målet då, som så klart kom till av en ren slump.

Ingen vilja, ingen hunger, ingenting. Uddlöst, fantasilöst och bara väldigt, väldigt dåligt. Rakt igenom.

Scott McTominay är nog den enda spelaren som kan gå ifrån matchen med ett godkänt betyg. Den centrala mittfältaren visade allt det där som ingen annan visade. I en europeisk cupfinal, låt det sjunka in.

Möjligtvis undviker Edinson Cavani och Mason Greenwood skarp kritik också. De försökte och var de enda som hotade offensivt.

Solskjaer ska kritiseras – De Gea likaså

Och inte bara de två ovan nämnda. Som sagt tidigare, de flesta spelarna kom inte upp i nivå. För dåligt och oacceptabelt. Men, vi börjar med OGS.

Startelvan är det inget fel på. Men bytena, eller för att vara korrekt – bristen på byten är en gåta. Hur kan Marcus Rashford som under 120 minuter var sämst på plan få slutföra matchen?

Så många frågor, men den största är så klart följande – varför stod David de Gea straffläggningen?

Spanjoren är ingen dålig fotbollsmålvakt. Men han är förmodligen den sämsta straffmålvakten i världen. Det var fem år sedan han senast tog en straff. Sedan dess har han släppt in 25 raka straffar, 36 nu. Det är svårt att greppa hur uselt det faktiskt är.

Dessutom sitter Dean Henderson på bänken som helt klart är bättre på att rädda straffar, inte för att det är så svårt.

På elva straffar var De Gea inte nära att ta EN ENDA. Hela skulden ska inte läggas på spanjoren utan här ska också Solskjaer kritiseras. Han måste ha vetat om statistiken och han måste ha vetat om att med Henderson i mål hade vi haft en större chans att vinna.

Straffläggningen var förlorad innan den började, så är det tyvärr.

För övrigt är det inte ett dugg synd om De Gea.

Ingen vinnarmentalitet

Det har nu gått fyra år sedan Manchester United vann en titel. Så fort laget är nära viker spelarna ned sig, fullständigt.

Vi såg det i tre semifinaler förra året. Vi har sett det i en semifinal det här året, en kvartsfinal det här året, när vi var i serieledning vid nyår och nu slutligen i den här finalen.

Villarreal är inget dåligt lag. Men Villarreal är trots allt ett lag som Manchester United ska vinna mot. Oavsett om det är en europeisk cupfinal eller inte.

Vad som ligger bakom denna återkommande kollaps är svår att svara på. Men det är oroande och idag var chansen för denna spelartrupp att vinna sin första titel tillsammans.

De lär dröja innan de får en i närheten lika bra chans igen. För dåligt.

Hade kunnat skriva ned ytterligare tio punkter men jag orkar inte. Besvikelsen och tomheten är för stor och med de orden stänger vi ytterligare en säsong utan en titel…

Res med oss till Manchester!