Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford och Obama; En saftig önskelista; Nytt kontrakt att vänta för Solskjaer?

Manchester United v Chelsea - Premier League

Bland dagens nyheter tar vi bland annat upp den önskelista som Manchester United uppges ha i sommar, åtminstone enligt The Guardian. Vidare finns ett förslag från UEFA om att genomföra Champions Leagues semifinaler och final på en och samma ort, likt föregående år. Vi tar även upp att Ole Gunnar Solskjaer förväntas erbjudas ett nytt kontrakt med Manchester United.

Utanför det direkt fotbollsrelaterade har Marcus Rashford dessutom pratat med en viss Barack Obama via länk. Det är ju ingen liten sak precis…

Rashfords samtal med Obama

…Därför tar vi avstamp just där.

Marcus Rashford har som bekant gjort omfattande skillnad i Storbritannien under det senaste året, framför allt med sitt initiativ i att se till att alla barn i samhället ska ha mat för dagen.

23-åringen har använt sina sociala plattformar för att nå ut till folket men också till politiska instanser, något som också lyckats.

Men det är inte bara i det brittiska samhället och politiken Uniteds stjärna uppmärksammats.

Insatserna har även gett eko över Atlanten, närmare bestämt till USA och landets före detta president, Barack Obama.

De bägge har träffats över länk och bland annat pratat om hur unga människor kan göra skillnad för sina samhällen.

”Många unga som jag möter, inklusive Marcus [Rashford], de är längre fram än vad jag var när jag var 23,” säger Obama och fortsätter:

”De gör redan skillnad och är positiva krafter för deras samhällen.”

Rashford tyckte givetvis att det var ganska surrealistiskt att sitta i sitt kök och ha USA:s 44:e president, kanske världens mest berömda person, på länk.

”Han [Obama] fick mig dock att känna mig lugn direkt.

”Det slog mig hur lika våra förutsättningar som barn var och hur våra erfarenheter hjälpte att forma oss till de personer vi blivit idag; motgångar, hinder, och så vidare,” avslutar Rashford.

En saftig önskelista

Borussia Dortmunds storstjärna Jadon Sancho uppges fortsatt stå högt upp på Ole Gunnar Solskjaers önskelista. 

Ole Gunnar Solskjaer har plitat ner sin önskelista till transfertomten över attraktiva spelare som han uppges vilja ha till Manchester United. Detta om vi ska tro The Guardian.

Och det är ingen blyg lista.

Enligt tidningen står fyra namn på nedskrivna. Dessa är Harry Kane, Jadon Sancho, Declan Rice, och Pau Torres.

Men Solskjaer är så klart medveten om att det skulle bli ett dyr sommar om klubben skulle finansiera all dessa värvningar, där notan i sådana fall skulle kunna landa på uppemot £300 miljoner. Närmare 3 miljarder svenska kronor, alltså.

Det är alltså tydligt vilka positioner norrmannen vill förstärka på, nämligen anfallet (Kane), yttermittfältet (Sancho), det centrala mittfältet (Rice), och mittförsvaret (Torres).

Att United som bekant förlorade Europa League-finalen ska dock inte hindra Solskjaers inställning till möjliga sommarvärvningar. United-managern uppges fortfarande stå fast vid samma transferpolicy som tidigare, enligt The Guardian.

Av namnen som nämnts menar man att Sancho är det mest troliga, medan Kane anses minst troligt att hända.

Avslutningsvis, det vi sannolikt kan räkna in, är Tom Heatons återkomst till klubben, vilket bland annat togs upp igår.

Mästerskapsformat i Champions League?

Ja, det uppger Tariq Panja på The New York Times kan bli verklighet 2024, när det nya formatet av Champions League ska verkställas.

Turneringen skulle i sådana fall bli mer mästerskapslik, men det gäller då bara semifinalerna och finalen.

UEFA:s förslag är helt enkelt att man vill spela dessa matcher på en neutral ort och införa en form av slutspelsvecka.

Det skulle innebära att lagens hemma- och bortamatcher slopas, ungefär på samma sätt som man gjorde förra året, men då på grund av rådande omständigheter med coronaviruset.

Inom UEFA tyckte man att föregående års format fungerade så pass bra att man nu kan tänkas implementera det för framtiden.

Det är något som framför allt sponsrande företag skulle se som attraktivt, så till vida att man under slutspelsveckan eventuellt kan planera in andra evenemang i anslutning till matcherna, såsom konserter, legendarmatcher, och så vidare.

(Ett ”jippo”, om jag får uttrycka det med egna ord.)

”Sponsorerna skulle älska det,” säger evenemangskonsulten Tim Crow.

Panja skriver emellertid att supportergrupper ställer sig kritiska mot detta och menar att det skulle bli dyrt för många av lagens supporters.

Fortsättning lär följa…

Nytt kontrakt till Solskjaer?

Trots Europa League-debaclet uppges ledningen vara nöjd med Ole Gunnar Solskjaer och arbetet med den process som pågår i klubben.

Detta, i kombination med att norrmannen nu har ett år kvar på kontraktet, gör att det börjat pratas om en förlängning för 48-åringen.

The Telegraph skriver att den avgående vice verkställande ordföranden Ed Woodward kommer backa idén om att ge Solskjaer ett nytt kontrakt samt uppges Woodward gå i bräschen för att ge Solskjaer det som eftersöks på transfermarknaden.

Kanske inte namnen som nämns i The Guardians artikel, men fyra värvningar rapporteras ändå kunna vara möjligt, däribland tidigare nämnde Jadon Sancho.

Mee uttagen i Nordirlands U21-trupp

Avslutningsvis nämner vi att Manchester Uniteds ungdomsmålvakt Dermot Mee är uttagen i det nordirländska U21-landslaget.

Dubbla matcher mot Skottland väntar under ett träningsläger.