Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Heaton hos doktorn; Ben White på radarn; James och Levitt spelar EM

Veckans första nyhetssvep innehåller ett par transferrykten, ett läkarbesök och ett par landslagsuttagningar. Därtill noterar vi att Copa America återigen ska spelas i Brasilien. 

Heaton läkarundersöks

Tom Heaton är dagar, eller veckor, från att bli Manchester Uniteds första värvning för säsongen. Fabrizio Romano har yttrat sina berömda “here we go” och då vet vi att det är nära. Heaton ska läkarundersökas någon gång under de kommande veckorna och ett kontrakt av modellen 2+1 ska vara vad som är aktuellt.

Ben White på radarn?

Brightons engelske mittback Ben White har en bra säsong bakom sig. Det definitiva kvittot fick 23-åringen när Gareth Southgate tog ut honom i bruttotruppen till EM här om veckan. Nu menar Manchester Evening News att även Manchester United ska vara imponerade av framfarten och att man följt Whites förehavanden under säsongen. Brighton ska enligt MEN begära uppemot 35 miljoner pund samtidigt som klubbordförande Tony Bloom i intervjuer medgett att klubbens ekonomiska situation är ansträngd som en följd av Covid 19-pandemin.

Ronaldo – ett frågetecken

Cristiano Ronaldo har ett år kvar på sitt kontrakt med Juventus. Efter en minst sagt mager säsong i Turin kommer nu en hel del frågetecken kring Ronaldos framtid. Laurie Whitwell på The Athletic, som i normala fall skriver väl underbyggda artiklar, menar att Ronaldo kan vara ett alternativ för United och att det, föga överraskande, ska handla om pengar i slutändan. Att Ronaldo skulle välja en comeback i United under rådande omständigheter får vi dock se som uteslutet. Personligen lutar jag mer åt en USA-flytt, om man inte får till en förlängning i Italien.

James och Levitt spelar EM

Ryan Giggs får, som bekant, inte coacha Wales i sommarens EM-turnering. Detta till trots har två av hans favoriter knipit platser i den walesiska truppen. Både Daniel James (som tituleras Dan av det walesiska förbundet) och Dylan Levitt får chansen.

Hanson och Smith i landslaget

Manchester Uniteds Kirsty Hanson och Kirsty Smith förlänger säsongen med landslagsspel. Skottland möter Nordirland och Wales i två vänskapsmatcher i juni.

Copa America i Brasilien

Med dryga två veckor kvar till premiären hoppade Argentina igår av värdskapet för årets upplaga av Copa America på grund av Covid 19-situationen i landet. Detta kom dryga två veckor efter att den andra tilltänkta arrangören, Colombia, också hoppat av på grund av interna stridigheter. Nu står det klart att turneringen blir av, i Brasilien. Brassarna ordnade turneringen så sent som år 2019 och har i och med det och 2014 års VM-slutspel en viss mästerskapsrutin.