Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Priser till Cavani; Nomineringar; Aktuellt om övergångar; EM-nytt

Dagens nyhetssvep innehåller bland annat fina priser till Cavani, övergångsaktuellt, nomineringar, uppdateringar om EM och en större rapport om VAR.

Priser till Cavani

Månadens spelare i United blev inte helt oväntat Edison Cavani som stod för fina insatser i slutet av säsongen. Även månadens mål inkasseras av Cavani.

Nomineringar

Flera United-spelare har också nominerats till priser inför ”Professional Footballers’ Association Awards 2021”. På seniorsidan finns Bruno Fernandez bredvid andra stora namn som Kevin De Bruyne, Harry Kane, Phil Foden m.fl. I kategorin årets unga spelare återfinner vi Mason Greenwood (herr) Lauren James och Ella Toone (dam) som alla tre är nominerade i kategorin årets unga spelare.

Aktuellt om övergångar

Det senaste för övergångar och övergångsrykten gör bland annat gällande att Jadon Sancho i princip är överens med Man United. Uppgifter kommer från journalisten Constantin Eckner. Det återstår att se om följetongen med Sancho snart får ett slut.

Indirekt relaterat till United är också Carlo Ancelottis påskrift som tränare för Real Madrid. Det ökar enligt trovärdiga uppgifter en möjlig flytt för Raphael Varane från Madrid till Manchester. Huvudpersonen själv citeras i The Mirror  De återger ett yttrande från 2017 där Varane uttryckte att ”han utvecklats mycket sedan Ancelotti försvann senast” och att han ”kunde visat sin kvalitet om han fått spela mer”. Situationen kan naturligtvis ha förändrats sedan dess.

 

Rykten

Andra mer lösa rykten om värvningar under sommarfönstret inkluderar den turkiske högerbacken Zeki Zelik och Sevillas defensive mittfältare Jules Kounde. De senare uppgifterna kommer från Oldtraffordfaithful.com respektive fourfourtwo.

På damsidan ryktas det åter om en värvning av nigerianskan Asisat Lamina Oshoala

Åt andra hållet noteras att Nottingham är ute efter att behålla James Garner.

EM-nytt

Fyra United-spelare är uttagna i Southgates EM-trupp. Efter nyheten om Greenwoods skada och Lingards petning så återstår Luke Shaw, Harry Maguire, Marcus Rashford och Dean Henderson. Två av fyra kommer alltså från den ibland så kritiserade backlinjen. Även Aron Wan Bissaka har varit nära truppen och därutöver vet vi alla att Lindelöf är given i det svenska landslaget.

Åsikterna om Maguire brukar våra många och så även nu. Den tidigare försvarsklippan Rio Ferdinand som är kritisk till Southgates uttagning av en halvskadad Maguire kommenterar uttagningen i The Mirror och på sociala medier går debatten het. Maguire själv kommenterar sin skada på Uniteds officiella hemsida och menar att det går åt rätt håll. Det återstår att se om kritikerna tystas eller inte.

Supportrar skeptiska mot VAR

FSA har har publicerat en rapport om supportrars inställning till VAR. Studien bygger på en enkätsvar från 33000 supportrar och resultatet visar att ca 95% av de tillfrågade njuter mindre av matcherna sedan VAR infördes. 44% menade att de troligen kommer att gå på färre matcher på grund av VAR. Studien kommer att gå vidare till Premier League där tränare och spelar också kommer att tillfrågas för att förbättra tekniken runt VAR. Vice ordförande i The Football Association, Tom Greatrex, säger att fansen uppenbarligen känner sig bestulna på spontaniteten vid målfirande och att det tagit udden av matchernas mest ”enjoyable moments”.