Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss spelarbetyg 2020/21: Målvakter och manager

Säsongen 2020/21 är avslutad och traditionsenligt ska vi sammanfatta säsongen. Detta är tolfte året i rad som vi betygsätter Manchester Uniteds spelares insatser under säsongen. I denna den första delen av fyra är det som vanligt våra målvakter och vår manager som ska granskas.

Juryn var i år mer enig än föregående år. Därför uteblir de minidiskussioner vi tidigare har haft om spelare vi varit oeniga om.

Vi redovisar tre olika betyg på varje spelare. Dels betyget från den som kommenterar den aktuella spelaren (det är den stora, fina, siffran), dels redaktionens medelbetyg (det hittar ni efter texten ”Redaktionen:”) och dels det medelbetyg spelaren fått i de matchvisa spelarbetyg vi har skrivit under säsongen (vilket hittas efter texten ”Matchbetyg:”).

Tidigare säsongers spelarbetyg hittas genom att följa den här länken.

Information

I juryn: Marcus Beijar, Gustav Brinck-Larsen, Marcus Eriksson, Elias Hallström, Sebastian Nemorin och Mikael Österdahl.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Dean Henderson inledde säsongen som ganska tydlig andremålvakt, och avslutade den som i alla fall delad förstemålvakt, vilket väl får klassas som en bra utveckling. Sammantaget sett till hans spel är dock hela redaktionen tämligen överens om att han landar på godkänt, men inte mer, för det är inte så att han tagit laget med storm. Om han skall vara Uniteds nya förstemålvakt måste han spela ännu bättre nästa säsong. [Gustav]

Redaktionen: 6 Matchbetyg: 6,5

David de Gea: 5,5

David de Gea är inte längre Manchester Uniteds givna förstaval i mål. Den saken är självklar. Personligen tycker jag att det dröjde för länge innan Henderson fick chansen. Det blev mer en utfasning när De Gea reste till Spanien för att bli pappa. Samtidigt tycker jag att den spanska målvakten var snäppet bättre den här säsongen än de två föregående. Visst fanns där några tavlor men jag minns också en storartad match mot Roma. [Micke]

Redaktionen: 5,3 Matchbetyg: 6,2

Statistik målvakter

SPELAREMATCHERNOLLORSNITT
Dean Henderson25 (1)120,85
David de Gea36121,28

Snitt är antal insläppta mål per 90 spelade minuter. I händelse av målvaktsbyte och hållen nolla går nollan till den målvakt med störst speltid i matchen eller, om speltiden är lika, till målvakten som startade matchen.

Ole Gunnar Solskjaer: 6

Enligt norrmannen själv kan säsongen inte ses som lyckad i och med att man förlorade Europa League-finalen. Jag håller med. Enkelt sagt, vid en vinst mot Villarreal hade Solskjaers helhetsbetyg varit högre. Men beröm ska också delas ut. En andraplats i ligan är till exempel inget att skämmas över. Gruppen ser dessutom mer harmonisk ut än på länge och att man gått obesegrade på bortaplan i ligan är givetvis inget annat än urstarkt. Vända underlägen har Solskjaers gäng också blivit experter på. Det är starkt i sig men det tyder också på att något inte står rätt till när det sker ett dussintal gånger. Den så kallade processen fortsätter nästa säsong och då är det upp till Solskjaer att verkligen visa vart den ska ta oss. [Elias]

Redaktionen: 6,2

Lagstatistik

Matcher:61
V-O-F:35-14-12
Målskillnad:121-68
Vinstprocent:57 %
Premier League:Tvåa
Champions League:Utslagna i gruppspel
Europa League:Final
FA-cupen:Kvartsfinal
Ligacupen:Semifinal

Betyg på försvararna kommer om några dagar.