Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Jadon Sancho – En del av framtidens Manchester United

Jadon Sancho är en spelare som känner sig viktig och kommer visa sig viktig, ett förtroende som mycket väl kan bli återfödelsen av ett titelvinnande Manchester United.

Vad som måste för oss kännas som den längsta transferhistorien på länge har äntligen nått sitt slut, Jadon Sancho är nu en Manchester United spelare.

Det hela påminner om när Paul Pogba skulle återvända till Manchester United, en segdragen historia som på sluttampen mynnade ut i en övergång, detsamma gäller väl egentligen Varane där man frågat om spelaren i dryga tio år?

Hur många gånger har inte Manchester United hållit på precis just såhär.

Jadon Sancho förhandlingarna inleddes redan förra sommaren och det är väl bara att anta att det även pågått diskussioner under årets gång.

Förra sommaren var summan på prislappen alldeles för hög medans den nu var mer passande och sett från Manchester United ”mer rimlig”.

När Jadon Sancho lämnade den blåa delen av Manchester, mer exakt Manchester City för att fortsätta sin karriär i Dortmund.

Så var anledningen den att han insåg att hans chanser för speltid i a-laget, skulle vara begränsad sett till kvaliteten i truppen såväl i a-lag som talanger på väg fram.

Dortmund gör det Dortmund är bra på och utvecklar en ung killes talang och använder hans driv och vilja att bli ännu bättre som bränsle.

Att Sancho sen under dom två senaste säsongerna visat sig tillhöra den absoluta toppen i Bundesliga talar bara om hans utveckling och vikten av tillit och att ta vara på chanserna när dom ges.

Allt detta är just sådana saker som Sir Alex Ferguson pratade om som viktiga i sitt lag och som Ole Gunnar Solskjaer ser som viktiga i sitt lag. Sancho är på så vis en spelare som passar perfekt in i det dna som Manchester United och Ole åter vill få in i klubben.

Att Jadon då väljer Manchester United, handlar om tillit, tro och ett självförtroende och en tro på att han kan göra det här laget bättre.

För visst besitter han kvalitéer som idag kommer stärka Manchester United, främst att han spelar till höger. Han är en spelare av högsta kvalitet, en ung brittisk talang som väljer att spela för Manchester United trots att man inte lyckades komma överens förra säsongen.

Det visar på att han vill till Manchester United, han trodde på att dom skulle försöka igen detta fönster och lär säkert ha fått veta redan förra sommaren efter den utdragna affären att det var intentionen.

Hade Manchester United istället gått för Harry Kane detta fönster och struntat i Sancho hade han nog gjort detsamma gällande Manchester United.

Nu har han vetskapen och förtroendet om att han är viktig för såväl Ole men också för hela klubben och det förtroendet kommer han inte vilja förstöra i första hand.

Så Jadon Sancho kan mycket väl bli den katalysatorn man väntat på som tippar över till att man faktiskt blir en riktigt utmanare om titeln och vinner titlar, men det får framtiden avgöra och avslöja.

Men en sak vet jag med säkerhet och det är att han nu är en Manchester United spelare.