Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Derby County – Manchester United

Då har det äntligen blivit dags för den första träningsmatchen inför säsongen 2021/22. Manchester United reser de knappa två timmarna söderut till Pride Park Stadium, för att ta sig an Wayne Rooneys Derby County.

Manchester United

Manchester United kommer att åka till Derby utan nästan några ordinarie spelare, då många fortfarande är på semester efter landslagsspel. 

Man kommer att vara utan spelare som David De Gea, Luke Shaw, Harry Maguire, Paul Pogba och Bruno Fernandes för att nämna några, vilket öppnar upp dörren för spelare som Alex Telles, Axel Tuanzebe, Nemanja Matic och Juan Mata. Utöver det så kan vi nog också förvänta oss att se några ungdomar få chansen, såsom James Garner, Shola Shoretire och Joe Hugill.

Det finns också en stor chans att vi får se Manchester Uniteds första nyförvärv på planen mot Derby. Målvakten Tom Heaton är tillgänglig för spel och bör nog därför få iallafall en halvlek av Solskjaer.

Utöver alla spelare som är på semester efter att ha representerat sitt landslag, så är även Amad och Eric Bailly otillgängliga då de ska representera Elfenbenskusten i OS. För Amads del så känns det som dessa träningsmatcher hade kunnat göra honom gott, men samtidigt förstår man att han vill representera sitt land när han fått den chansen.

Det ska bli intressant och se hur Solskjaer väljer att göra på mittbackspositionerna då varken Maguire, Lindelöf eller Bailly är tillgängliga.

Man har fått tillbaka Teden Mengi till klubben efter att han varit på lån hos just Derby, och kanske är det något som Solskjaer har i åtanke när han tar ut laget. Utöver Mengi så har man också Axel Tuanzebe, Will Fish och Di’Shon Bernard att välja på, där Tuanzebe ändå känns som det solklara valet för en av de två platserna.

En annan intressant punkt att hålla ett öga på är om Solskjaer väljer att ändra till en 4-3-3-uppställning redan imorgon, då det sägs vara något som han funderar på att göra inför säsongen, eller om han väntar med det tills de ordinarie spelarna är tillbaka.

Derby County

Derby hade en tuff säsong där man klarade sig kvar i Championship med nöd och näppe. Man är också under ganska strikta regler när det kommer till att värva spelare, då man bara får värva “free agents”, eller låna spelare, och har därför inte kunna välkomna några tillskott till klubben.

Dock så har man haft sex stycken “free agents” med på sina träningar, som alla kommer att ha chans att vara involverade mot United. Där rör det sig om spelare som den forne Everton-backen Phil Jagielka, och även Ravel Morrison, som de flesta United-fans känner till. De andra fyra spelarna är Richard Stearman, Sone Aluko, Ryan Allsop och Sam Bladock.

United-legendaren Wayne Rooney, som är tränare för Derby kommer också att ge ungdomar chansen i matchen mot United, där spelare som Isaac Hutchinson och Liam Thompson kan vara spelare att hålla ett öga på.

På skadesidan så kommer man att sakna den 20-åriga mittfältaren Jason Knight, som ådrog sig en skada på träning, samt Louie Watson och Jack Stretton.

Man kommer också vara utan Kamil Jozwiak, som representerade Polen i EM. Jozwiak ska vara tillbaka i träning idag, lördag, men matchen mot United blir för tätt inpå för polacken.

Historik

Manchester United och Derby har spelat mot varandra många gånger genom åren. Senast var i mars 2020, då United gästade Derby i FA Cupen, där man vann med 3-0 efter mål från Luke Shaw och Odion Ighalo gånger två.

Innan det så möttes man faktiskt två gånger under 2018, en gång i FA Cupen och en gång i ligacupen. I FA Cupen vann United med 2-0, men i ligacupen vann Derby på straffar.

Sedan möttes man också en gång under 2016, återigen i FA Cupen, och där vann United med 3-1 efter mål från Derbys nuvarande tränare, Wayne Rooney, Juan Mata och Daley Blind.

Visste ni att…

  • Manchester United har vunnit sina tre senaste matcher på Pride Park Stadium.
  • På de senaste fem matcherna har det gjorts hela 18 mål mellan lagen.
  • Man har bara mött varandra fyra gånger under de senaste tolv åren

Matchinformation

Derby County
Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 18 juli 2021, 14.00
Plats: Pride Park, Derby
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Grant, Heaton, Henderson, Bishop, Kovár
Försvarare: Mengi, Telles, Tuanzebe, Wan-Bissaka, Williams, Bernard, Fish
Mittfältare: Garner, Mata, Matic, Pellistri, Pereira, Galbraith, Levitt, Lingard, Hannibal
Anfallare: Chong, Elanga, Greenwood, Shoretire, Hugill
Förmodad frånvaro: De Gea, Lindelöf, Maguire, Dalot, Shaw, Pogba, Fred, Fernandes, James, McTominay, Cavani, Sancho (semester), Rashford (semester och skadad), Bailly, Amad (OS), Jones, Van de Beek, Martial, Laird (oklart)