Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

27 spelare på träningsläger; James och McTominay ansluter

Manchester United släppte på måndagen de 27 namn som är med i truppen inför lördagens träningsmatch mot Queens Park Rangers. Noterbart är att Dean Henderson saknas och att två EM-spelare ansluter. 

Efter söndagens 2-1-seger mot Derby följer nu en lägervecka i Surrey för Manchester United. Truppen som laddar upp inför lördagens träningsmatch mot Queens Park Rangers är snudd på den samma som den som åkte till Derby, med några undantag. På målvaktsfronten noterar vi att fyra målvakter plockas med och att Dean Henderson inte är en av dessa. Engelsmannen, som missade EM på grund av skada, fanns med i truppen som tränade förra veckan och någon orsak till frånvaron kommuniceras inte.

Tom Heaton, Lee Grant, Matej Kovar och Nathan Bishop är kvartetten som United nämner. Bishop är sedan tidigare klar för en utlåning till Mansfield Town, men dealen innehöll en överenskommelse om att en del av försäsongen spenderas med United. David de Gea har fortsatt semester efter EM-deltagande och är sålunda inte med han heller.

Två spelare som också figurerade i EM är Daniel James och Scott McTominay. Då Wales och Skottland åkte ut i åttondelsfinal respektive gruppspel har spelarna fått sina tre veckor ledigt och det är sålunda dags att återansluta till Unitedtruppen. Huruvida duon är aktuell för spel på lördag är oklart. Mötet med Brentford nästa onsdag känns som mer realistiskt för de bägge mittfältarna.

Vi noterar också att Tahith Chong, precis som Bishop, fortsätter träna med United. Holländaren blev målskytt mot Derby och kommer att ansluta till Birmingham City på ett säsongslångt lån.

Truppen som helhet:

Målvakter: Nathan Bishop, Lee Grant, Tom Heaton, Matej Kovar.

Försvarare: Di’Shon Bernard, Will Fish, Teden Mengi, Alex Telles, Axel Tuanzebe, Aaaron Wan-Bissaka, Brandon Williams.

Mittfältare: Andreas Pereira, Ethan Galbraith, James Garner, Hannibal, Daniel James, Dylan Levitt, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic, Scott McTominay, Facundo Pellistri.

Anfallare:
Tahith Chong, Anthony Elanga, Mason Greenwood, Joe Hugill, Shola Shoretire.