Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ole Gunnar Solskjaer förlänger med Manchester United

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller till 2024, med option på ytterligare en säsong.

Det var i december 2018 som Solskjaer anställdes som tillförordnad manager i United. Efter en sensationellt bra inledning i klubben fick han förtroende som permanent manager i slutet av mars 2019.

Till dags dato har Solskjaer varit ansvarig för United i 151 matcher, med en vinstprocent på 56. Under sina två hela säsonger som manager har Solskjaer lett United till en tredjeplats (2020) och en andraplats (2021) i ligan. Hittills har han emellertid inte lyckats leda klubben till någon titel.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Alla vet vilka känslor jag har för den här klubben och jag är jätteglad att ha signerat det här nya kontraktet. Det är en spännande tid för Manchester United. Vi har byggt en trupp med en bra balans av unga och erfarna spelare som hungrar efter framgång.

Jag har ett fantastiskt tränarteam runt mig och vi är alla redo att ta det nästa steget på vår resa. Manchester United vill vinna de största och bästa titlarna och det är vad vi alla strävar efter. Vi har förbättrat oss, både på och utanför planen, och det kommer att fortsätta de kommande säsongerna.

Jag kan inte bärga mig för att få komma ut inför ett fullsatt Old Trafford och få börja den här säsongen.

Ed Woodward (vice verkställande ordförande) säger:

Ole och hans ledarstab har jobbat outtröttligt med att sätta grundstenarna på plats för långsiktig framgång på planen.

Resultatet av det har blivit allt synligare under de två senaste säsongerna och vi ser alla fram emot att se det här spännande laget utvecklas ytterligare de kommande åren.

Det som framför allt är glädjande är att framstegen har kommit med en blandning av unga, egenproducerade talanger och toppklassvärvningar, med offensiv fotboll enligt Manchester Uniteds bästa traditioner. Vi är mer säkra än någonsin på att vi, under Oles ledarskap, är på väg i rätt riktning.

Res med oss till Manchester!