Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Brentford

Imorgon kväll spelas det äntligen fotboll på Old Traffords gräsmatta igen. Senaste gången det hände var i maj, när Fulham gästade i den näst sista ligamatchen förra säsongen. Imorgon kommer en Premier League-nykomling på besök i form av Brentford. Och vad gäller läget i United kan vi konstatera att allt fler spelare börjar återvända från såväl semestrar som sjukstugor. 

Manchester United

United kommer in till matchen med en seger och en förlust i ryggen. I första matchen vann man mot Derby County med 2-1 och senast förlorade man mot Queens Park Rangers med 4-2.

För de som såg matchen i lördags är nog den enhälliga slutsatsen att det var två bortkastade timmar framför teven. Men samtidigt, det är sådant som också ingår under en försäsong. Allt är inte perfekt och det kan ingen förvänta sig.

Ole Gunnar Solskjaer ställde ut nästintill två olika lag till varje halvlek. Gemensamt för bägge elvorna var att de mestadels innehöll ungdomar, kryddat med ett par mer rutinerade namn.

Imorgon väntar lite mer av ett test för United, även om Brentford inte är ett motstånd som torde skrämma slag på någon. Oavsett vad kommer de vara ett Premier League-lag nästa säsong och därmed en konkurrent.

Med tanke på att United efter morgondagens tillställning endast spelar två matcher till (Preston North End och Everton) vore det lite konstigt om inte Solskjaer väljer att ge vissa spelare lite mer förtroende.

Om vi börjar bakifrån bör spelare som Tom Heaton och Aaron Wan-Bissaka vara tilltänka till premiären mot Leeds den 14 augusti, och därmed få mer än 45 minuter.

Framåt är Mason Greenwood en kandidat att ta en plats i Solskjaers fullspäckade offensiva armada. 19-åringen har inte riktigt fått det att stämma hittills i matcherna. Något som skulle kunna ändra på det är att ge honom en hel match, där han förhoppningsvis kan skriva in sig i målprotokollet.

Vad gäller spelare som börjar återvända till såväl Manchester som träningsplanen hittar vi till exempel Donny van de Beek och Diogo Dalot. Den senare har varit utlånad till AC Milan men är nu tillbaka i United och har tränat med laget. För holländarens del har skaderehabilitering stått på schemat.

Solskjaer har pratat med klubbens kanaler och meddelat att duon kan figurera imorgon men högst troligt inleder de på bänken.

Vidare ger norrmannen besked kring ett par andra spelare. En som till exempel är tillbaka med laget är Bruno Fernandes men något spel blir det inte för portugisen imorgon. Solskjaer säger dock att Fernandes inte är långt borta.

Tongångarna vad gäller Dean Henderson också lite liknande. Målvakten ådrog sig en skada innan EM och tvingades lämna Englands trupp. Enligt Solskjaer 23-åringen snart redo.

Alex Telles missar definitivt matchen, detta på grund av skada. Två andra som inte heller kommer finnas med är Tahith Chong och Nathan Bishop. Bägge har anslutit till sina respektive låneklubbar, Birmingham City (Chong) och Mansfield Town (Bishop).

Status på Anthony Martial är fortfarande oklar och några rapporter finns inte att tillgå där.

Brentford

Brentford spelade sig upp i Premier League föregående säsong genom att sluta trea i The Championship och sedan ta kvalvägen upp till finrummet. Den vägen gick genom vinster mot Bournemouth och Swansea.

Det nyuppflyttade Londonlaget är framför allt ett anfallsinriktat lag som av vissa skulle beskrivas som ett underhållande lag att titta på. Tempot är ofta intensivt, där presspelet är en utmärkande faktor.

I två säsonger i rad i The Championship gjorde man flest mål med 79 stycken förra säsongen och 80 dessförinnan.

En stark bidragande orsak till Brentfords målfacit stavas Ivan Toney. Den 25-årige anfallaren smällde in 33 mål förra säsongen och blev med det skyttekung i ligan. Bakom honom finns andra kreativa krafter i bland annat Sergio Canos och Bryan Mbuemo.

Alla dessa tre spelare har figurerat i Thomas Franks lag under försäsongen hittills och i senaste matchen mot Watford stod Toney för två av målen när man vann med 3-1.

Innan det spelade man mot Boreham Wood och AFC Wimbledon och vann även dessa.

Imorgon är däremot motståndet helt annat för Brentford, då man alltså beger sig till Old Trafford.

Utan att säga allt för mycket är ändå känslan att bägge lagen kommer börja ge oss små, små konturer av vad som kan vara en premiärelva i mitten av augusti.

Vi kan nog i alla fall slå fast att Brentford inte kommer åka till Manchester för att be om ursäkt.

Historik

Det finns egentligen inte mycket till historik att tala om lagen emellan. Man har ställts mot varandra endast 13 gånger genom historien. Senast det begav sig var i ligacupen… 1975. Den gången vann United med 2-1 efter mål av Lou Macari och Sammy Mcllroy.

Matchinformation

Manchester United
Brentford
Turnering: Träningsmatch
Tid: Onsdagen den 28 juli 2021, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Grant, Heaton, Bishop, Kovár
Försvarare: Dalot, Mengi, Telles, Tuanzebe, Wan-Bissaka, Williams, Bernard, Fish
Mittfältare: Garner, Hannibal, James, Lingard, Mata, Matic, Pellistri, Pereira, Van de Beek, Galbraith, Levitt
Anfallare: Elanga, Greenwood, Shoretire, Hugill
Förmodad frånvaro: De Gea, Lindelöf, Maguire, Shaw, Pogba, Fred, Fernandes, Cavani, Sancho (semester), Rashford (semester och skadad), Bailly, Amad (OS), Henderson, Jones, Martial, McTominay, Laird (oklart), Telles (skadad)