Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Brentford FC 2-2

Manchester United spelade under onsdagskvällen sin tredje träningsmatch, men sin första på hemmaplan. Man tog emot Premier League-nykomlingen Brentford och matchen slutade 2-2 efter några väldigt vackra mål från båda lagen.

Det går för långsamt

Det var ingen jätteinsats från United. Precis som under förra säsongen så var man väldigt vassa i kontringsspelet, men tempot med boll var alldeles för långsamt och därför kunde Brentford försvara sig tämligen lätt.

Det finns ju såklart ursäkter till att spelet inte ser helt hundra ut, då man egentligen bara hade två relativt ordinarie spelare i startelvan, men eftersom att vi har sett detta förr så är det ändå värt att ta upp.

Det ska ändå sägas att man visade glimtar av fint spel, speciellt vid 1-0 målet där man skiftade från sida till sida innan Wan-Bissaka fick bollen på högersidan, och slog sedan in bollen till Anthony Elanga som visade prov på underbar teknik när han på volley lyckades placera bollen i målvaktens vänstra hörn.

Personligen så tycker jag inte att man har visat att man har ett sätt att spela mot lag som försvarar lågt. Att man inte har sina ordinarie spelare tillgängliga spelar såklart roll, men samtidigt såg vi detta under förra säsongen också. Man har lutat sig tillbaka på individuell skicklighet, vilket vi såg från Andreas Pereira idag när han gjorde ett av de vackraste målen jag sett på länge. Förhoppningsvis förändras saker och ting när spelare som Bruno Fernandes och Paul Pogba kommer tillbaka.

Anthony Elanga

Anthony Elanga utmärkte sig återigen med hjälp av ett riktigt klassmål.

Någon som har utmärkt sig under de första matcherna är Anthony Elanga. Svensken har gjort två mål på tre matcher, varav ett riktigt klassmål i kvällens match, och har nog satt lite extra tankar i Ole Gunnar Solskjaers huvud när det gäller en eventuell utlåning.

Elanga fick göra sin debut i slutet av förra säsongen mot Leicester och har sedan dess imponerat på många. Han har visat prov på sin snabbhet men också att han har många olika sätt att göra mål på, vilket han också visade i sin andra Premier League-match där han gjorde mål med huvudet, något som han inte riktigt är känd för.

Personligen så tycker jag att Elanga bör stanna i klubben, och tanke på att Marcus Rashford kan missa de två första månaderna av säsongen så tror jag verkligen att 19-åringen hade kunnat tillföra mycket, om han får chansen.

Utlåningar behövs

Man har nu spelat tre matcher och det blir mer och mer tydligt att många spelare behöver att gå ut på lån om de ska ha någon chans att nå sin fulla potential.

Om vi börjar med backlinjen från dagens match så behöver Axel Tuanzebe, Teden Mengi och Brandon Williams alla komma ut på lån, men av lite olika anledningar. Tuanzebe och Williams behöver komma iväg mestadels för speltid, medan Mengi behöver lånas ut främst för att utvecklas mer som spelare.

Vidare till mittfältet så är James Garner ett namn att hålla ögonen på. Garner hade en lyckad sejour i Nottingham under slutet av förra säsongen och det känns som att ytterligare en utlåning hade gjort 20-åringen gott då han behöver speltid.

På anfallssidan så tycker jag att Facundo Pellistri bör gå ut på lån igen. Urugyananen har imponerat under försäsongen och har potential att bli något speciellt. För att den potentialen ska kunna uppfyllas så behöver han dock speltid, något som kommer att bli svårt att få hos United.