Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Träningsmatchen mot Preston North End inställd

Det blir ingen träningsmatch för Manchester United på lördag. Klubben har identifierat ett litet antal misstänkta covidfall i spelartruppen, varför den planerade matchen mot Preston North End blir inställd.

Därmed återstår bara en träningsmatch – Everton hemma lördagen den 7 augusti – innan Premier League-säsongen drar igång den 14 augusti, då Leeds gästar Old Trafford. United noterar att klubben just nu räknar med att matchen mot Everton ska kunna spelas som planerat.

I ett uttalande skriver United följande:

Att upprätthålla covidsäkerhet är prioriterat för Manchester United.

Efter ett rutintestande av a-lagets träningsgrupp idag (torsdag), har vi identifierat ett litet antal misstänkta positiva fall.

Detta har medfört att de personerna isolerar sig, i väntan på ytterligare test.

Som en säkerhetsåtgärd baserat på covidprotokoll, har vi tagit det svåra beslutet att vi inte kommer att kunna spela träningsmatchen mot Preston North End den här lördagen (31 juli).

Vi beklagar störningen för Preston North End och besvikelsen som drabbar våra fans.

Varje Manchester United-supporter som har köpt biljetter till matchen kommer automatiskt att återbetalas.

I detta skede förväntar vi oss inte några ytterligare störningar runt våra kommande matcher, men vi kommer att fortsätta att följa Premier Leagues protokoll i det här avseendet.

Till journalisterna som bevakar klubben låter United meddela att det är snabbtest som har visat positiva resultat. De som testade positivt ska nu genomföra PCR-test. Såväl spelare som ledare, båda i ett litet antal, ska ha testat positivt.

Res med oss till Manchester!