Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bruno och James efter Everton; Kontrakt för unge Forson; Covid-nytt

Söndagens nyhetssvep innehåller reaktioner från Bruno och James efter gårdagens fina vinst mot Everton. Andra nyheter från ungdomsleden är att talangen Omari Forson har signerat sitt första proffskontrakt och Tahith Chong gjort en fin debut för Birmingham City. Därutöver inkluderar vi Solskjaers kommentarer om covid-läget för Henderson och Lingard. 

Bruno och James efter Everton

Bruno Fernandes öppnar upp på Manchester Uniteds officiella hemsida efter matchen igår och det framgår att vår offensiva stjärna är redo inför ligapremiären nästa helg.

Bruno efter segern mot Everton:

Det är annorlunda att ha fansen tillbaka sa han till reporter Stewart Gardner. Känslan av skrikande fans efter att ha gjort mål, det är väldigt fint att ha dem tillbaka och vet att de kan ge oss självförtroende att göra lite mer och bli lite bättre.

Bruno inför Leeds:

Jag är redo. Det var en bra match för mig, jag njöt. Sedan återkomsten har jag tränat två veckor och jag känner mig fräsch och redo att starta säsongen. Vi vet att matchen not Leeds är den som räknas.

Nu har vi en vecka att förbereda oss och vi måste vara ordentligt rustade. Det blir en annorlunda match, annorlunda intensitet, ett annorlunda spel. Vi vet vad som väntar och jag hoppas vi kan få till ett resultat som idag (läs lördag).

Vi väntar alla spänt på om Fernandes kan göra en frisparkspärla också mot Leeds.

Även Daniel James öppnar upp efter matchen mot Everton:

Det är fantastiskt att få komma ut till denna publik. Vi kommer närmare starten av ligasäsongen nu och jag är säker på att det blir tio gånger så högljutt nästa vecka. Det har blivit normalt utan fans så det var lite konstigt men härligt. Vi fick lite känsla av fans igen under EM och att ha dem här nu och heja på oss är fantastiskt.

James betonade också vikten av en seger i genrepet och menar att laget är väl förberedda för ligastart.

Kontrakt för unge Forson

Under helgen skrev unge talangen Omari Forson på sitt första proffskontrakt med Manchester United. Den 17-årige mittfältaren, som har dubbelt medborgarskap (England och Ghana), gjorde också mål i gårdagens U23-match mot Leicester. Vi ser fram emot att följa den unge talangen under säsongen.

 

Covid-nytt

Under lördagen uppdaterade Ole Gunnar Solskjaer om covid-läget i truppen. Simon Stone rapporterar på twitter där det framgår att Dean Hendersson testat negativt men att han fortfarande är medtagen. Det återstår att se om han är tillbaka i träning under veckan. Jesse Lingard i sin tur sitter i karantän men mår efter omständigheterna bra enligt Solskjaer.

Övrigt

Övriga nyheter i korthet.

Det blev en fin debut för Tahith Chong i Birmingham City där han valdes till matchens spelare i 1-0-segern mot Sheffield United.

Arsenals unge Joseph Olowu är hos United under en försöksperiod rapporterar Jeorge Bird.

Carl Anka tweetar om Varanes intåg, Martials insats och Oles ord om försäsongen gentemot föregående år.