Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Liverpool 2-2

Marc Skinners första match som huvudtränare för Manchester Uniteds damlag slutade oavgjord. United spelade 2-2 mot Liverpool på Carrington, sedan yttrarna Kirsty Hanson och Leah Galton gjort Uniteds mål.

Skinner valde en 4-2-3-1-formation i sin första match, där United matchade ett starkt men inte ordinarie lag från start. Efter paus fick vi se mängder med byten och flera ungdomsspelare introducerades för sina första minuter i a-laget. Vi fick se alla fem sommarvärvningar i spel. Vilde Boe Risa spelade en timme medan Hannah Blundell, Sophie Baggaley, Aoife Mannion och Martha Thomas spelade 45 minuter var.

I startelvan noteras att Galton spelade till höger och Hanson till vänster. Jag kan på rak arm inte minnas att jag har sett Galton på högerkanten förut. Hon såg inte bekväm ut på fel kant men det blir säkerligen bättre över tid, om det är så Skinner har tänkt spela.

Hanson däremot trivdes till vänster, där hon har spelat förut. Skotskan var Uniteds bästa spelare för dagen. Lucy Staniforth, Mannion, Baggaley och Boe Risa imponerade också.

Det var Liverpool som skulle ta ledningen. Boe Risa tappade boll efter ett inkast. Det blev sedan väldigt enkelt för Liverpool att spela sig igenom och Leanne Kiernan kunde göra mål.

United skulle vända med ett par mål på dryga minuten. Först när Hanson driver fram till vänster och serverar Galton i straffområdet. Därefter när Staniforth hittar fram till Hanson efter en spelvändning.

Första halvlek var relativt intensiv men bjöd, som så ofta är fallet i träningsmatcher, på en hel del slarv. Efter paus blev det traditionsenligt väldigt många byten och med det också ett väldigt ryckigt spel. Ungdomsspelarna Carrie Jones, Tara Bourne, Annie Hutchings, Rebecca May, Niamh Murphy och Jess Simpson fick visa upp sig. Jones fick mest speltid av alla i United, då hon spelade första halvlek och därefter blev inbytt under andra halvlek.

Liverpools kvittering kommer, precis som deras första mål, efter ett bolltapp i United. De kan sedan lite för enkelt spela sig igenom Uniteds försvar för att göra mål.

Ändå positivt för United att få genomföra säsongens första träningsmatch. Laget gör sin andra träningsmatch på lördag, då det är Aston Villa som besöker Carrington. Den matchen verkar tyvärr inte sändas på teve.

Ligaspelet börjar första helgen i september, då United gästas av Reading.

Kvintetten Ivana Fuso, Alessia Russo, Kirsty Smith, Jackie Groenen och Ella Toone medverkade inte idag. Fuso och Russo var skadade stora delar av förra säsongen och det får antas att de ännu inte är spelklara efter rehabiliteringen. Groenen och Toone är lediga sedan de spelat OS. När det gäller Smith så är situationen oviss. Hennes kontrakt löpte ut efter förra säsongen och vi har inte fått något klart besked gällande ytterbackens framtid.

Målen

Manchester United – Liverpool 2-2 (2-1)

Träningsmatch, 8 augusti


0-1 (19) Kiernan
1-1 (25) Leah Galton (Hanson)
2-1 (27) Kirsty Hanson (Staniforth)
2-2 (81) Humphrey


Uniteds lag: Earps (Baggaley 46); Blundell (Mannion 46), Thorisdottir (Jones 71), Turner (Hutchings 62), Harris (Murphy 62); Zelem (Bourne 62), Boe Risa (May 62); Galton (Simpson 46), Staniforth (Ladd 46), Hanson (Batlle 62); Jones (Thomas 46)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!