Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Akademin förändrar på ledarsidan

Denna hektiska fredag kommer ytterligare nyheter som rör förändringar på ledarsidan i ungdomsakademin, se Manchester Uniteds officiella hemsida. Bland annat gäller det ny tränare för U18. Samtliga förändringar omnämns syfta till en mer flexibel ledarstruktur i hela akademin i syfte att stödja individuell utveckling hos varje enskild spelare. 

Ny huvudtränare för U18

En central förändring är att Travis Binnion utnämns som ny huvudtränare för U18 (Under-18s). Binnion som tidigare ansvarade för U16 fortsätter dock även i rollen som utvecklingsansvarig (head of player development and coaching) för de yngre spelarna i U14-U16. Binnion har en historia från Sheffield United där han arbetat bland annat med lagkapten Harry Maguire och flera andra som etablerats sig som seniorspelare idag. Vid sin sida i U18 har han assisterande tränaren Colin Little.

Neil Ryan å sin sida kommer att flytta upp och assistera Neil Wood I U23.

Övergripande ledarstruktur

Justin Cochrane som nyligen utnämndes till ansvarig för spelarutveckling och coaching i hela akademin kommer att ha det övergripande ansvaret spelarnas individuella utveckling och jobba nära Wood och Binnion i syfte att varje enskild spelare ska få erfarenheter att prestera på toppnivå. Marc Dempsey å sin sida kommer att vara ansvarig för övriga ledare i akademin och fungera som mentor och utbildare inom ledarstaben.

Chefen för akademin, Nick Cox säger:

Vi har alltid strävat efter de bästa ledarna i akademin. Denna nya struktur är en prefekt mix av av ledarna som funnits hos oss länge och ledare utifrån. De kommer tillsammans att implementera vårt individanpassade utvecklingsprogram.

Han fortsätter:

Det har varit fint att se så många av våra spelare komma upp ovanför deras åldersgrupp under senare år. U18 och U23 har blivit mer flytande där spelarna figurerar i båda lagen. Dessa breda erfarenheter är den bästa plattformen för varje spelare att nå sin potential. Vi har en fantastisk ledarstab som tillsammans kommer att arbeta passionerat för att stärka akademins förmåga att producera världsklasspelare, som också når seniorlaget.

Hela akademins ledarstab listas här nedan.

Travis Binnion – Under-18s lead coach and head of player development and coaching (U14-U16)
Justin Cochrane – Head of player development and coaching (U17-U23)
Mark Dempsey – Senior Academy coach
Alan Fettis – Head of Academy goalkeeping
Colin Little – Under-18s assistant coach
Paul McShane – Playing coach
Neil Ryan – Under-23s assistant coach
Kevin Wolfe – Academy goalkeeping coach
Neil Wood – Under-23s lead coach

Kommande matcher

Under helgen drar både U18 och U23 igång sina säsonger. U18 möter Manchester City imorgon lördag och U23 möter Leicester City på söndag. Vi hoppas på fina placeringar för båda trupperna i år.