Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Rangers – Manchester United 0-5

Manchester United tog en storseger mot Rangers i sommarens tredje träningsmatch. Lagkapten Katie Zelem visade vägen med två mål medan Lucy Staniforth, Kirsty Hanson och Leah Galton bidrog med varsitt mål.

Det hela skulle visa sig bli en väldigt enkel match för United. Rangers är helt enkelt inte på en nivå där de kan mäta sig med ett engelskt topplag.

Matchens första mål kom i den åttonde matchminuten, då Katie Zelem satte bollen i nät på frispark.

Direkt efter Zelems mål skulle Rangers ha sin egentligen enda chans i matchen. Sophie Baggaley i Unitedmålet kunde emellertid avvärja utan några större problem.

Matchens andra mål kommer efter ett fint anfall på Uniteds högerkant. Ona Batlle hittar in till Vilde Boe Risa i straffområdet. Norskan letar sig mot kanten och hittar sedan Lucy Staniforth med ett inspel och Staniforth placerar bollen i nät.

United har bud på fler mål i halvleken, bland annat blir det mycket farligt på ett inlägg från Zelem. Leah Galton borde ha gjort det bättre i halvlekens slutskede, då hon stormade fram längs vänsterkanten. Hennes avslut blev dock svagt och målvakten kunde rädda. Vidare har Staniforth, Kirsty Hanson och Boe Risa alla skottförsök.

Andra halvlek blev en transportsträcka för United och den enda frågan var hur stor segern skulle bli.

Det är Batlle, efter paus på vänsterkanten, som driver anfallet som resulterar i Uniteds tredje mål. Hon lämnar över till Ella Toone, tillbaka i spel efter OS, som skickar bollen vidare till Zelem. Lagkaptenen lobbskjuter läckert och lämnar målvakten chanslös.

Självklart skulle inte Hanson lämna planen mållös. Den här gången är det Galton som stormar fram till vänster och i straffområdet tar Hanson emot bollen, vänder och avslutar i fel hörn för målvakten. Hanson har nu tre mål och två assists på Uniteds tre träningsmatcher i sommar, dessutom var det hon som vann frisparken som Zelem satte i nät.

Målskyttet avslutas av Galton efter ett långt anfall till vänster. Galton, Zelem och Kirsty Smith (som blev utbytt inför andra halvlek och sedan inbytt igen) samarbetar innan Zelem spelar in till Ivana Ferreira Fuso centralt. Den brasilianska anfallaren spelar elegant in till Galton i straffområdet och Galton placerar bollen utom räckhåll för United.

Idag var det klasskillnad på lagen. United hade säkerligen kunnat göra dubbelt så många mål. Det spelar mindre roll, det viktiga är att laget i allt större utsträckning lär sig hur nya tränaren Marc Skinner vill spel.

En som definitivt torde ha imponerat på Skinner under försäsongen är Kirsty Hanson. Idag var Katie Zelem förmodligen bästa Unitedspelare medan Ona Batlle emellanåt visade prov på vilken klasspelare hon är. Leah Galton fick spela till höger i Skinners första match men var idag tillbaka till vänster och ser ut att trivs mycket bättre där.

Vilde Boe Risa imponerade med bollen och ser ut att bli en bra förstärkning för det här laget. Hannah Blundell spelade högerback i andra halvlek och drev på framåt bra vid några tillfällen. Nya mittbacken Aoife Mannion ger ett positivt intryck men det här var ingen match för att bedöma en mittback.

United har nu en försäsongsmatch kvar att avverka. Den 28 augusti väntar match mot Brighton & Hove Albion (avspark 13.00, förmodligen ingen sändning). Sedan är det ligapremiär mot Reading fredagen den 3 september.

Målen

Rangers – Manchester United 0-5 (0-2)

Träningsmatch, 19 augusti


0-1 ( 8) Katie Zelem
0-2 (33) Lucy Staniforth (Boe Risa)
0-3 (51) Katie Zelem (Toone)
0-4 (74) Kirsty Hanson (Galton)
0-5 (77) Leah Galton (Ferreira Fuso)


Uniteds lag: Baggaley (Earps 61); Batlle (Smith 75), Mannion, Turner (Thorisdottir 46), Smith (Blundell 46); Boe Risa (Fuso 61), Zelem; Hanson, Staniforth, Galton; Toone (Jones 61)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK