Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: United ställs mot West Ham i ligacupens tredje omgång

Under kvällen spelades den andra omgången av ligacupen klart och direkt efter det följde lottningen till den tredje omgången, i vilken Manchester United kliver in i turneringen. Det står nu klart att lotten föll på West Ham United. 

Cupspelet borta på öarna har sakteliga kickat igång för säsongen och första och andra rundan av klassiska ligacupen (med mindre klassiskt officiellt namn nuförtiden) har nu spelats klart. Den andra omgången fulländades ikväll med att Arsenal bortaslog West Bromwich Albion med klara 6-0.

För Manchester Uniteds del drar emellertid cupäventyret igång i tredje omgången och när lottningen gick av stapeln sent ikväll stod det klart att man får möta West Ham United på hemmaplan.

Senaste gången United mötte West Ham i cupsammanhang var så sent som i februari, men den gången i FA-cupen. United vann då hemma på Old Trafford med 1-0.

Anledningen till att United kliver in i turneringen i tredje omgången har att göra med att de klubbar som kvalificerade sig för europaspel föregående säsong automatisk kvalar in till tredje rundan.

Omgången kommer spelas vecka 38, det vill säga den vecka som påbörjas måndagen den 20 september.

Nedan ser ni lottningen i sin helhet.

Res med oss till Manchester!