Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford tillbaka på Carrington; Mengi och Kovár blir kvar; landslagsuttagningar

Positiva nyheter meddelas från Carrington. Marcus Rashford är tillbaka på träningsplanen, om än det bara handlar om individuell träning. Vi får också rapporter om att Scott McTominays frånvaro bara förväntas bli en månad lång.

I andra nyheter förefaller det vara så att United är färdiga med att låna ut ungdomsspelare för det här transferfönstret. Dessutom har vi diverse landslagsuttagningar. Slutligen tipsar vi om lite nytt här på Muss.se.

Rashford tillbaka på Carrington

Manchester Uniteds anfallare Marcus Rashford är tillbaka i träning på Carrington. Detta bekräftades av United igår i form av bilder (se toppbilden) och ett videoklipp.

Fortfarande är det förstås så att Rashford tränar på egen hand men detta får ändå ses som ett besked på att hans rehabilitering går bra.

Det var den 6 augusti som han opererades för en axelskada. Det rapporterades då om en möjlig comeback tidigast i mitten av oktober. Någon ny prognos har vi ännu inte fått. I väntan på andra besked gör vi bäst i att utgå från att comebacken fortfarande är ett par månader bort.

En månad för McTominay

Tidigare idag fick vi besked om att Scott McTominay har opererats för en ljumskskada. Enligt Laurie Whitwell på The Athletic är det förväntat att den skotska mittfältaren ska kunna vara tillbaka i spel om en månad.

Det betyder i så fall att McTominay missar Wolves, Newcastle, Champions League-premiären samt West Ham både i ligan och ligacupen. Aston Villa den 25 september, den andra Champions League-matchen 28-29 september eller Everton den 2 oktober kan tänkas vara alternativa comebackdatum.

Inga fler lån att vänta

Manchester United kommer förmodligen inte låna ut några ytterligare ungdomsspelare i sommar. Detta rapporterar Richard Fay på Manchester Evening News. Mycket tydde på att Teden Mengi skulle återvända till Derby men den engelska mittbacken ser nu ut att bli kvar i United.

Även målvakten Matej Kovár hade tippats lämna på lån men han ser alltså också ut att bli kvar i klubben i höst.

Artikeln nämner inget om spelare som Amad, Anthony Elanga, Hannibal och Shola Shoretire. Åtminstone kring de tre sistnämnda har vi inga rapporter om lån medan det har spekulerats löst om Amad.

Diverse landslagsuttagningar

Efter matchen mot Wolves på söndag väntar två veckors landslagsuppehåll. Vi får allt fler besked om uttagna Unitedspelare.

Lindelöf leder Sverige

Nya landslagskaptenen Victor Lindelöf är givetvis en av spelarna i den svenska truppen inför de stundande VM-kvalmatcherna mot Spanien och Grekland samt träningsmatchen mot Uzbekistan.

Trio i franska truppen

För Frankrike väntar tre VM-kvalmatcher (Bosnien-Hercegovina, Ukraina och Finland). Tre är också antalet uttagna Manchester United-spelare. Detta i form av mittbacken Raphaël Varane, mittfältaren Paul Pogba och anfallaren Anthony Martial.

Om vi ofta klagar på landslagsuppehållen så får Varane nu en ypperlig chans till välbehövlig matchträning. I teorin får Martial det också men det förefaller vara osannolikt att han ska få någon relevant speltid.

Bruno uttagen men Dalot petad

För Portugal väntar VM-kval mot Irland och Azerbajdzjan samt däremellan en träningsmatch mot Qatar. Bruno Fernandes är förstås med i truppen men det fanns ingen plats för Diogo Dalot. Ytterbacken Dalot har nu blivit för gammal för U21-spel så han får stanna i Manchester och träna.

De Gea i spanska truppen

För Spanien väntar VM-kval mot Sverige, Georgien och Kosovo. David de Gea är en av spelarna i truppen.

Hannibal uttagen men stoppas förmodligen

Hannibal är uttagen till Tunisiens a-landslag inför VM-kvalet mot Ekvatorialguinea (H) och Zambia (B). Både Tunisien och Zambia återfinns emellertid på Storbritanniens röda lista.

Därmed förefaller det vara troligt att Hannibal stoppas från landslagsspel. Premier League har nämligen meddelat att samtliga klubbar kommer att stoppa spelare från att resa till rödlistade länder för landskamper.

Anthony Elanga i U21-landslaget

Anthony Elanga är en framtida man för det svenska a-landslaget men han får snällt vänta på första chansen med de stora grabbarna. Han får istället plats i det U21-landslag som ska spela EM-kval mot Montenegro och Bosnien-Hercegovina.

Martin Sviderský i Slovakiens U21

Slovakiens U21 ska spela EM-kval mot Litauen och Nordirland. Martin Sviderský är en av mittfältarna i truppen.

Manchester Uniteds resultat

Avslutningsvis lite nytt här på Muss.se, där våra sidor för alla Manchester Uniteds resultat nu har fått ett nytt utseende och dessutom massvis av ny information.