Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Elanga tvåmålsskytt mot Montenegro

Även idag fick vi se United-spelare representera sina landslag, även om VM-kvalet hade paus. Anthony Elanga, Martin Svidersky och Ethan Galbraith spelade EM-kval för sina U21-lag, och Sam Mather fick speltid i en träningsmatch mellan England och Wales U18-lag.

Elanga tvåmålsskytt mot Montenegro

Manchester Uniteds Anthony Elanga glänste när Sverige slog Montenegro i kvalet till U21-EM. Elanga gjorde både 1-0 och 2-1 målet för Sverige, där han visade prov på sin fina avslutningsförmåga.

1-0 målet kom i den 50:e minuten efter lite tveksamt försvarsspel från Montenegro, vilket ledde fram till ett friläge för Elanga, som lugnt placerade in bollen under målvakten. Kvitteringsmålet för Montenegro kom i den 62:a minuten, men bara två minuter senare gjorde Elanga mål igen, denna gång med ett mycket välplacerat avslut i det högra hörnet.

Sverige gjorde sedan också 3-1 genom Amin Sarr vilket också blev slutresultatet.

Elanga fick spela 86 minuter.

90 minuter för Galbraith mot Malta

United-mittfältaren Ethan Galbraith, för tillfället på lån hos Doncaster spelade hela matchen när Nordirland förlorade med hela 4-1 mot Malta i kvalet till U21-EM.

Malta hade en 3-0 ledning efter första halvlek, och matchen var väl nästintill avgjord där. Man lyckades dock få in ett reduceringsmål i den 58:e minuten men Malta kunde sedan punktera matchen i den 84:e minuten när man gjorde 4-1.

Svidersky inhoppare mot Litauen

Slovakiens U21-lag slog idag Litauens U21-lag i kvalet till EM med 3-1. I den Slovakiska truppen hittar vi Manchester Uniteds Martin Svidersky, som inte fick starta matchen, men fick göra ett inhopp i den 73:e matchminuten när matchen redan var klar.

Slovakiens mål gjordes utav Matej Trusa och Adrian Kapralik gånger två, och Litauens mål gjordes utav Artur Dolznikov.

Mather från start mot Wales

Den 16-årige United-spelaren Sam Mather fick spela de första 45 minuterna i dagens träningsmatch mellan England och Wales U18-lag. Matchen slutade 1-1, där Wales tog ledningen runt den 20:e minuten genom Fulham-spelaren Luke Harris. Det resultatet stod sig fram till den 76:e minuten då Manchester City-spelaren Rico Lewis kvitterade och fastställde slutresultatet.

United-mittfältaren Daniel Gore fanns med på avbytarbänken men fick inte göra något inhopp.

Morgondagen

Dessa Manchester United-spelare kan få speltid imorgon.

  • 12.00: Österrike U19 – Wales U19 (träningsmatch) [Savage]
  • 18.00: Qatar – Portugal (träningsmatch) [Fernandes]
  • 20.45: Ukraina – Frankrike (VM-kval) [Martial, Pogba, Varane]