Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Är Laird vår framtida högerback?

Transferfönstret har slagit igen och därmed kan vi med säkerhet slå fast att inga spelare kommer att lämna Manchester United för en utlåning ytterom de brittiska öarna före januari. Brandon Williams och D’Mani Mellor blev de två sista att lämna, för den här gången. Mest spännande just nu är det dock att följa Ethan Lairds framfart i Swansea. 

Ja, det kan fortsatt bli aktuellt med utlåningar före jul för Manchester United. Man kan fortfarande låna ut spelare till klubbar inom det engelska seriesystemet, men att så skulle ske får ses som tämligen osannolikt. Till klubbar inom EFL (Championship, League One och League Two) tillåts man bara låna ut målvakter i händelse av skadekris. I de lägre serierna är det bevisligen inte lika strikt. Vi har de senaste veckorna noterat att juniorkeepern Dermot Mee spelat ett par matcher för Trafford i Northern Premier League utan att för den skull vara helt officiellt utlånad.

Rätt lite hände då det kommer till utlånade spelare under transferfönstrets slutskede. Brandon Williams fick sin utlåning inom Premier League medan D’Mani Mellor drog till Salford City. Av de utlånade spelarna får man säga att Ethan Laird är den som ser klart mest spännande ut just nu. Trots att Swansea inte går särdeles bra så får Laird spela och han gör det med den äran.

Nathan Bishop, Mansfield

Har fått fortsatt förtroende i Mansfields mål, även om resultaten nu varit betydligt sämre än under säsongsinledningen. Mansfield har inkasserat två förluster, mot topplagen Swindon (1-0) och Harrogate (3-1) med Bishop mellan stolparna. Troligt att George Shelvey, inlånad från Nottingham, kommer att roteras in vad det lider. Mansfield ska trots allt spela totalt 46 seriematcher i år plus de inhemska cuperna.

Reece Devine, St Johnstone

Fick ett inhopp i slutminuterna när St Johnstone föll med 2-0 mot LASK i kvalet till Conference League. Förlusten innebär att skottarna missar spel i Europa denna säsong. Fick sedan 82 minuter som vänsterytter mot St Mirren (0-0) förra helgen. Positivt sett till hur föregående tvåveckorsperiod såg ut.

Will Fish, Stockport

Har inte medverkat i mer än seriepremiären för Stockport hittills. Orsaken till frånvaron i det två senaste ligamatcherna stavas dock landslagsuppdrag. Fish var uttagen i det engelska U19-landslaget under veckan som gick och startade mötet med Italien. England avslutar samlingen med match mot Tyskland under måndagen.

Di’Shon Bernard, Hull

Fick åter 90 minuter som mittback när Hull spelade 0-0 mot Bournemouth före landslagsuppehållet. Kanske, kanske håller Bernard på att vika sig en ordinarie plats i Hull.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

För två veckor sedan var gissningen att Tuanzebe skulle starta ligacupmötet med Barrow. Det gjorde han också. Mittbacken fick 90 minuter när Villa vann med 6-0. Av bara farten fick han även förtroendet i ligamötet med Brentford (1-1). En delorsak till speltiden får sägas vara att Tyrone Mings saknats, men likafullt är det bra att Tuanzebe får spela.

Brandon Williams, Norwich

Gick, till syvende och sist, på lån. Det blev Norwich framom Southampton och kanske är det helt korrekt val av klubb för Williams i nuläget. Fick 76 minuter som vänsterback i 6-0-segern mot Bournemouth i ligacupen och följde upp det med 90 minuter i 2-1-förlusten mot Leicester förra helgen. En dålig bolltouch från Williams föranledde Leicesters ledningsmål men vänsterbacken verkar ha repat mod, om vi ska tro rapporterna.

Ethan Laird, Swansea

Ethan Laird framstår mer och mer som den kanske mest spännande utlåningen så här långt. Laird får stort förtroende i Wales och hann, trots bara tolv minuter på planen, med en framspelning när Swansea skickade ut Plymouth i ligacupen. Spelade sedan 90 minuter som högerytter i 3-1-förlusten mot Preston före landslagsuppehållet. På minuskontot lägger vi det faktum att Swansea går dåligt i seriespelet. Managern Russel Martin är den som plockat in Laird och ett eventuellt managerbyte skulle förstås ge viss osäkerhet för 20-åringen. Borde kanske ha haft en plats i den engelska U21-truppen.

Connor Stanley, Atlanta United

Fick 45 minuter när Atlanta föll med 3-1 mot Tulsa den 29 augusti. Satt på bänken hela matchen när Indy Eleven besegrades med 1-0 i helgen.

Tahith Chong, Birmingham

Fick 90 minuter som högerytter mot Barnsley (1-1) i sista matchen före landslagsuppehållet och drog på sig säsongens första varning. För gammal för spel i U21-landslaget.

Facundo Pellistri, Alaves

Fick starta som högerytter i bortamötet med Valencia förra helgen. Klev av efter 68 minuter. Alaves föll med 3-0 och har inlett säsongen med tre raka förluster i ligan, vilket gör att man ligger på 19:e plats i tabellen.

Ethan Galbraith, Doncaster

Såg 2-0-förlusten i ligacupen mot Stoke från bänken men fortsätter få speltid i serien. Spelade 90 minuter i 2-0-förlusten mot Rotherham förra helgen och drog på sig säsongens andra varning. Togs ut i det nordirländska U21-landslaget till EM-kvalmatcherna mot Malta och Slovakien. Nordirland, med Galbraith som kapten, gjorde en riktig plattmatch och föll med 4-1 mot Malta i fredags. Slovakien gästar nordirländarna imorgon tisdag.

Dylan Levitt, Dundee United

Spelade 53 minuter som central mittfältare i ligaförlusten mot Hearts innan landslagsuppehållet. Blev varnad i första halvlek, vilket kan ha föranlett bytet. Fanns sedan med i startelvan för Wales när man gästade Finland på Olympiastadion i Helsingsfors i onsdags. Levitt fick 90 minuter, matchen slutade 0-0. Såg 3-2-segern mot Belarus från bänken igår. Förhoppningsvis involverad när Wales avslutar landslagssamlingen med kvalmatch mot Estland.

Andreas Pereira, Flamengo

Fick plats på Flamengos bänk när man besegrade Gremio med 4-0 i cupen den 26 augusti. Hoppade in i 81:a i 4-0-segern borta mot Santos tre dagar senare och gjorde mål efter tre minuter på planen. Högg påpassligt på en slarvig bakåtpassning och gjorde inget misstag ensam med målvakten.

James Garner, Nottingham

Får, som väntat, förtroende av Chris Hughton. Spelade 73 minuter och drog på sig en varning då Nottingham brakade ur ligacupen via en 4-0-förlust mot Wolverhampton. Fick sedan 90 minuter mot Derby när man tog sina första poäng för säsongen (1-1). Hade, om vi ska tro rapporterna, lite problem med passningsspelet. Är uttagen i det engelska U21-landslaget som skulle ha mött Rumänien i en träningsmatch förra veckan. Den ställdes dock in på grund av två fall av Covid-19 i den engelska truppen. EM-kvalmötet med Kosovo imorgon tisdag verkar dock kunna spelas som planerat.

D’Mani Mellor, Salford

Mellor blev tillsammans med Williams den siste att gå på lån innan fönstret stängde. Gick till Salford där Manchester Uniteds utlånade spelare både fått bra och dåligt med speltid de senaste säsongerna. Fick hoppa in på stopptid mot Newport förra helgen (seger 3-0) men fick nöja sig med en bänkplats i 2-1-förlusten mot Carlisle i lördags.