Landslag: Pogba visade god form i fransk seger

Ett gäng Manchester United-spelare representerade idag sina respektive länder i allt från mästerskapskval till träningsmatcher. Mestadels var det ungdomslandslagen som var i farten, där bland annat Anthony Elanga spelade 90 minuter för Sveriges U21 och Ethan Galbraith blev matchvinnare för Nordirlands dito.

I Frankrike tog hemmanationen en klar seger mot Finland, där klasskillnaden manifesterades genom Paul Pogba och Antoine Griezmann.

Bruno matchades i onödan

Portugal träningsspelade under tisdagskvällen borta mot Azerbajdzjan och vann komfortabelt med 3-0. Bruno Fernandes spelade fram till Bernardo Silvas 1-0-mål i mitten av första halvlek och med Unitedögon sett kunde det gott och väl ha räckt med halvleken ut för Fernandes del.

Coach Fernando Santos tyckte emellertid inte det. Han behöll 26-åringen på planen matchen ut, vilket ju var onödigt, men samtidigt, Fernandes är väl den siste att säga nej till att lira lite extra boll.

Detta var Portugals sista match under den här landslagssamlingen.

Griezmann showade i fransk seger

Trots att Raphaël Varane, Paul Pogba, och Anthony Martial fanns på planen för Frankrike under kvällen var det en annan stjärna som stod i rampljuset, nämligen Antoine Griezmann.

Atletico de Madrid-stjärnan stod för bägge målen när Finland besegrades i VM-kvalet med 2-0.

Givet kvalitetsskillnaden lagen emellan hade Varane en tämligen lugn afton i backlinjen, men givetvis skulle ändå Pogba ha ett finger med i det mesta. Mittfältaren gjorde lite som han ville på därute. Han var så där dominant som man kan förvänta sig att han ska vara. Och om han ofta var i närheten av bollen? Jodå. Se bara statistiken nedan.

Och så Martial. Ja, han stod för en typisk Martial-insats; tämligen anonym men blixtrade till ett par gånger. Bland annat var han med i uppbyggnaden av ett mycket vackert anfall, som så när gjorde Griezmann till hattrickskytt. Unitedanfallaren blev utbytt med tio minuter kvar att spela.

För de två andra blev det emellertid 90 minuter (plus sju).

Galbraith straffade Svidersky

Under kvällen ställdes två Unitedspelare mot varandra när Nordirland tog emot Slovakien i kvalet till U21-EM. Ethan Galbraith fanns i Nordirlands startelva och Martin Svidersky i Slovakiens.

Och en av dem skulle faktiskt bli matchhjälte, nämligen Galbraith.

20-åringen gjorde matchens enda mål från straffpunkten i den 54 minuten. Segern innebar att Nordirland tog sin första seger i gruppspelet.

För Sviderskys del blev det byte cirka tio minuter efter att Galbraith slagit in straffen.

Garner i vinnande England

Uniteds lovande mittfältare (nu utlånad till Nottingham Forest) James Garner spelade hela matchen när Englands U21 besegrade Kosovo i EM-kvalet.

Cole Palmer och Rhian Brewster gjorde Englands mål innan halvtimmen ens var spelad.

Låter därmed som att det kan ha varit en bra genomkörare för Garner.

Elanga gjorde 90 när Sverige kryssade

Sveriges U21-landslag bortaspelade mot Bosnien-Hercegovina i sin tredje gruppspelsmatch i EM-kvalet under dagen och fick med sig 1-1.

Anthony Elanga spelade hela matchen men några poäng blev det inte från Unitedtalangens fötter.

Sveriges mål gjordes av Benjamin Nygren.

Trots poängtappet toppar det blågula landslaget gruppen på sju poäng, före nationer som Italien och Irland.

Savage från start i Wales

Unitedprodukten Charlie Savage fanns med från start när Wales tog emot Turkiet i när ländernas U19-landslag gjorde upp i en träningsmatch.

Turkiet kvitterade sent på straff till 2-2, vilket också blev slutresultatet.

Huruvida Savage spelade hela matchen eller ej finnes inga rapporter om.

Uppdatering på tjeckerna

Under dagen meddelades från det tjeckiska fotbollsförbundet att Uniteds reservlagsmålvakt Matej Kovar kallas upp till A-landslaget.

Kovar spelade U21-lagets bägge EM-kvalmatcher denna samling men eftersom A-laget spelar imorgon (träningsmatch mot Ukraina) förefaller det osannolikt att han vaktar målet även då.

Vidare till en annan tjeckisk Unitedkeeper, nämligen Radek Vitek, så träningsspelade hans U19-landslag mot Portugal ikväll. Slutresultatet skrevs till 1-1 men huruvida Vitek fick speltid eller ej finnes inga uppgifter om.