Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar: Young Boys – Manchester United 2-1
Enkla uppgifter kan mardrömslika

Äntligen Champions League igen tänkte vi på förhand inför denna på pappret enkla uppgift. Stämningen var god när United sprang ut med en starkt lag för att hämta hem tre poäng. Under matchen blev vi varse att även enkla uppgifter kan bli jobbiga, frustrerande och riktigt mardrömslika. Det såg ut som att vi skulle klara oss undan med ett poängtapp men med matchens sista spark blev mardrömmen verklig. 

Från jobbigt till riktigt jobbigt

På förhand handlade mycket om huruvida United skulle rotera i elvan eller inte.  Startelvan blev kanske inte så överraskande även om några hade förutspått att Ronaldo och Pogba skulle få vila (till förmån för Lingard och Greenwood). Att Ronaldo spelade visade sig åtminstone inledningsvis vara helt rätt, han och Fernandes ordnade på egen hand ledningsmålet i första halvlek och såg allmänt pigga ut. Flera andra saknade tajming. Sancho är inte där ännu även om han verkar vara lite på gång. Det hade verkligen varit fint att få se honom en halvlek till då han försökte vända och vrida sig loss till goda lägen.

Även Pogba studsade omkring sådär “långbenaktigt” i första halvlek utan att vara vän med bollen och fortsatte slarva matchen igenom som jag ser det. Och van de Beek gjorde väl ingen nöjd (se mer nedan). Sämst tajmning visade sig dock Wan-Bissaka ha och det gjorde att kvällen gick från jobbig till riktigt jobbig. Även med tio man var vi många som trodde att United kunde komma ut sådär starka i andra halvlek och spela av det gulsvarta motståndet. Men i ärlighetens namn var de unga pojkarna ganska bra, redan innan utvisningen hade de några farliga lägen som hotade de Gea. Å apropå tajming, när jag redan skrivit in en poäng slog Lingard en sådan där riktig j**la…

Ska båda stjärnorna verkligen gå ut? 

Det är naturligtvis en mycket annorlunda uppgift som United tar sig an i andra halvlek med en man mindre. Trebackslinjen med Varane, Lindelöf och Maguire såg inledningsvis starka jämte en hård slitande Fred, men det visade sig inte räcka för att hålla undan för de gulsvarta pojkarna. Bytet på våra två offensiva stjärnor kanske var logiska i stunden. Ändå kan jag inte låta bli att tänka på en situation där Fernandes drar en till magisk passning till Ronaldo som sällan missar om läget kommer. Å varför kommer egentligen Martial in?

Van de Beek

Jag hade tänkt skärskåda Donny van de Beek lite extra idag. Nu blev det vingklippt eftersom han bara tilläts spela en halvlek och möjligen är då ett utlåtande orättvist. Jag har dock fortfarande svårt att se de stora kvaliteter som betonades inför denna värvning. Det kan hända att han springer bra, drar på sig markeringar och täcker ytor men med boll känns han obekväm. Redan innan Wan-Bissaka fick syna det röda kortet hade van de Beek med nöd och näppe klarat sig undan en varning då han gick alltför het in i en situation på offensiv planhalva.

Snacka om att van de Beek hamnat i ena änden av nyförvärv-skalan medan Fernandes (och för all del CR) befinner sig i andra änden. Självförtroendet hos Donny är verkligen inte där och det återstår att se om det kommer att dyka upp alls innan holländaren befinner sig på annan ort. Egentligen vill väl ingen snacka om van de Beek när kvällen nu blev som den blev men jag hade redan på förhand bestämt att han var en snackis vid start idag. 

Nya tag

Hur mörkt det än känns ikväll måste det nu till nya tag, redan i dubbelmöten mot West Ham i liga och ligacup. Deppandet får knappast pågå länge.  Och mot Villareal den 29 september får vi verkligen hoppas att det kommer en riktig urladdning eller “bounce back” som Solskjaer brukar säga. Vi deppar ikväll.

Finns det några ljuspunkter så tror jag Sancho så sakteliga går mot en bättre form. Tillsammans med Fernandes, Ronaldo och återkommande Cavani (och Rashford) bör CL-slutspelet kunna räknas in till slut trots dagens tunga förlust. Frågan är nu bara hur Lingard ska ta nya tag, han som varit vid riktigt gott mod. Det måste gå.

Res med oss till Manchester!