Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar: West Ham United - Manchester United 1–2
De Gea räddade segern efter Lingards sena ledningsmål

Den engelska domarkåren med Martin Atkinson i spetsen gjorde allt för att ge West Ham en poäng idag. Men då klev David de Gea fram. Spanjoren räddade en straffspark för första gången på fem år och blev tillsammans med Jesse Lingard stor matchhjälte.

Samma gamla visa

Jag kan inte begripa varför det krävs ett baklängesmål för att Manchester United faktiskt ska vakna och inse att man behöver anstränga sig när man spelar fotboll. Det är något som jag funderat över mycket de senaste åren.

Kan inte komma ihåg hur många gånger det skett sedan Sir Alex Ferguson lämnade. Vill inte ens börja spekulera i det för det hade varit ännu deppigare.

Men idag hände det igen. Innan West Ham tog ledningen var det ett Manchester United som på riktigt inte såg ut att vara med i matchen. Visst, Bruno Fernandes hade ett skott i stolpen men det var bara en ren tillfällighet.

Det är otroligt tröttsamt och en återkommande sak som jag inte kan hitta något svar till. Vad kan det bero på? Det ska inte få hända på den absoluta toppnivån, det är för dåligt.

Rättvisan segrar

Den engelska domarkårens nivå är faktiskt helt otroligt låg. Det är något vi vant oss vid nu, men trots det fortsätter den att överraska i negativ bemärkelse.

Hur Manchester United inte tilldöms en straff idag är ingenting annat än helt orimligt. Vi blir rånade på två helt solklara straffar och dessutom ska West Ham ha en under den andra halvlekens inledning.

Straffen de får på stopptid är ingenting annat än korrekt. Men den situationen ska aldrig få komma till eftersom United ska ha straff i anfallet innan. Hur Martin Atkinson och resten av gänget i VAR-rummet inte ger den är en stor gåta.

Idag försökte de verkligen ge West Ham en poäng och det får man ge dem, som de jobbade för det. Men så blev det inte och det ska vi tacka David de Gea för.

David de Gea

Vi var nog många supportrar som hade räknat in ett poängtapp när Mark Noble placerade bollen på straffpunkten. David de Gea hade inför den sparken inte räddat en straff sedan våren 2016. Alltså över fem år sedan.

Men idag var det dags igen. Nyinbytte Mark Nobles straff var svag och spanjoren läste den bra och kunde enkelt stöta undan den. Vilket ögonblick att göra den räddningen, efter hans säsongsinledning är han absolut värd alla hyllningar. Stor matchhjälte tillsammans med 2–1 skytten.

Jesse Lingard

Den fina formen från sejouren i West Ham ser ut att sitta i. Kommer in och bidrar med stor rörlighet, stor vilja och med egenskapen att nästan alltid vara spelbar.

Målet han gör är av högsta, högsta klass och enligt mig har han redan nu bevisat att han har en roll att fylla i detta Manchester United. Som jag unnar honom det målet.

Värt att nämna är också att Cristiano Ronaldo fortsätter att göra mål. Portugisen ser faktiskt oväntat pigg och rapp ut inledningsvis vilket så klart är viktigt för United.