Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham United - Manchester United 1-2
Straffräddning på tilläggstid ger högst betyg i laget

Det blev till slut en välförtjänt seger för Manchester United, hur mycket Martin Atkinson än försökte hindra det. Slutresultatet skrivs 1-2 till Solskjaers mannar efter mål från Cristiano Ronaldo och Jesse Lingard. Matchhjälte, tillsammans med Lingard blev David de Gea, efter att ha räddat Mark Nobles straffspark i den 95:e minuten. 

Även om Manchester United var det bättre laget så satt segern långt inne. Det var först i den 89:e minuten som inhopparen Jesse Lingard satte segermålet i det högra krysset och visade att släkten faktiskt är värst.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8,5

En stor del av detta betyget kommer från just straffräddningen, samtidigt var det ju anledningen till att man fick med sig alla tre poäng. Utöver det så var spanjoren också stabil och kunde inte göra så mycket åt West Hams ledningsmål.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Tyckte att han var rent ut sagt dålig innan West Hams ledningsmål men spelade upp sig enormt därefter. Fyllde på framåt och såg säkrare ut med bollen.

Raphaël Varane: 7

Oerhört stabil. Han var väldigt lugn med boll och försökte ofta hitta passningar framåt, istället för i sidled. Tycker inte att man kan klandra honom för West Hams mål då han enbart försökte att täcka skott.

Harry Maguire: 6

Maguire får med nöd och näppe godkänt. Var verkligen inte bra med boll och slog bort väldigt många enkla passningar.

Luke Shaw: 6

Hade verkligen inte sin bästa match. Han var bra med boll men hans inlägg nådde sällan dit dom skulle. Drog också på sig straffen i slutet av matchen (som aldrig skulle ha hänt då Ronaldo skulle ha haft straff bara minuten innan).

Fred: 5

Utbytt 88. Gjorde en del saker okej idag men fortsätter att tappa boll och slå felpassningar. Var okej fram till den 70:e minuten och gick ner sig rejält fram tills han blev utbytt i den 88:e minuten.

Scott McTominay: 6

Tycker att McTominay gjorde en godkänd match idag, speciellt efter att han precis kommit tillbaka från skada. Slog en fin passning till Ronaldo, som borde gjort mål. Tröttnade lite på slutet vilket kanske inte är så konstigt.

Paul Pogba: 6

Utbytt 73. Hade absolut inte sin bästa match, men tycker inte att han var dålig heller. Tappade boll lite för mycket och tycker ändå att Solskjaer gjorde rätt i att byta ut honom.

Bruno Fernandes: 7

Bruno var bra idag även om han hade lite problem med att hitta rätt med sina inlägg. Samtidigt så visar han sin briljans med passningen till Ronaldo vid kvitteringsmålet. Tog en del tveksamma beslut i mitt tycke men samtidigt försöker han iallafall att hitta på saker.

Mason Greenwood: 6

Var mycket skicklig med boll i sin roll på högerkanten och försökte ofta göra sig synlig även längre ner i planen. Skapade inte direkt några jättechanser och får därmed bara godkänt.

Cristiano Ronaldo: 7

1 mål. Tycker att Ronaldo gjorde en bra match på sin helhet. Var återigen på rätt ställe vid kvitteringsmålet där han lyckades slå in sin egna retur. Hade dock två lägen där han borde gjort mål, speciellt när han kom fri med Fabianski i den 47:e minuten. Skulle också haft två straffar men det tyckte inte Martin Atkinson.

Jesse Lingard: 7

Inbytt 73. 1 mål. Gjorde segermålet och blev tillsammans med De Gea matchhjälte. Målet i sig var också fantastiskt snyggt där han curlade upp bollen i det högra krysset, helt otagbart för Fabianski.

Jesse Lingard gratuleras efter att ha gjort segermålet.

Jadon Sancho: 6

Inbytt 73. Syntes inte till jättemycket förutom några gånger på kanterna. Är väl på gränsen att han spelade lite för lite för att betygsättas.

Nemanja Matic: n/a

Inbytt 88. 1 assist. Spelade för kort tid för att bedömas.