Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Chelsea
Säsongens första stora test

Manchester Uniteds damer är nu tillbaka i spel igen efter landslagsuppehåll. Kanske tuffast tänkbara motstånd väntar under söndagseftermiddagen hemma på Leigh Sports Village, detta då Chelsea kommer på besök.

Manchester Uniteds lag

Den enda förändringen från senaste matchen mot Leicester är att Maria Thorisdottir kliver in i stället för Millie Turner. 

Chelseas lag

I Chelseas lag är kanske det mest anmärkningsvärda att den före detta Unitedspelaren Lauren James inte ens finns med i truppen. 

Väl i laget och startelvan noterar vi i alla fall att Magdalena Eriksson leder laget. 

Förutsättningarna

United har startat säsongen på bästa tänkbara sätt rent resultatmässigt. Två vinster har det blivit mot Reading (2-0) och Leicester (3-1). 

Spelarna är nu tillbaka efter landslagsuppehåll, där bland annat Ella Toone, Jackie Groenen, och Martha Thomas hade lyckade sessioner med sina respektive landslag. 

För det norska landslaget var även Vilde Bøe Risa och Maria Thorisdottir iväg och spelade. Nedan ger den senare sina tankar om uppehållet samt hur det ska bli att möta sitt gamla lag. Norskan anslöt från Chelsea till United i januari i år och återfinns i backlinjen i dagens match.  

Det är således en del spelare med matcher i benen, vilket kan bli viktigt för att hålla matchtempot uppe mot Chelsea. Tränare Marc Skinner har många alternativ att välja mellan men en som däremot missar dagens möte är Millie Turner, som ådrog sig en knäskada i senaste matchen mot Leicester. 

Det är sannerligen en intressant men också viktig match som stundar för Uniteds del idag. Chelsea har nämligen en vinst (Everton 4-0) och en förlust (Arsenal 3-2) under säsongsupptakten och står för närvarande på tre poäng. Kan United därmed lösa en trepoängare idag är man sex poäng före i tabellen; ett försprång som givetvis är bra att ha på en toppkonkurrent som Chelsea. 

Förhoppningsvis får vi se ett United som går ut och vågar sätta sin prägel på matchen och inte rättar sig efter motståndet. Detta var också något Skinner pratade om på presskonferensen inför, och underströk att det blir en utmaning även på ett mentalt plan. 

Tidigare möten

Lagen har mötts fyra gånger i Women’s Super League. Senaste gången det begav sig blev det 1-1 hemma på Sports Leigh Village. Målskytt den gången var Leah Galton. Bortamatchen förra säsongen förlorade man med 2-1. 

Teve

Matchen sänds på Viaplay med avsparkstid 13.30.